Ansamblul „Calea Eroilor“, tot mai aproape de patrimoniul UNESCO

0
32
Ansamblul monumental „Calea Eroilor“, care cuprinde cunoscutele opere ale lui Constantin Brâncuși, se află în evaluare pentru includerea în patrimoniul UNESCO. Comisia constituită din reprezentanți de la mai multe ministere și instituții a efectuat o nouă vizită în Târgu Jiu.
„Am depășit încă o etapă a procedurii de evaluare pentru introducerea Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” de la Târgu Jiu în patrimoniul UNESCO.
Ne-am unit eforturile pentru a îndeplini toate condițiile cerute în acest sens și trebuie apreciată activitatea echipei noastre coordonată de domnul viceprimar Gabriel Coica.
Mulțumim tuturor celor implicați în acest dosar, începând cu Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Național al Patrimoniului, Ministerul Culturii, Comisia Națională a României pentru UNESCO, Comisia Permanentă Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, consultantului Barry Gamble, dar și colegilor de la Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Poliția Locală Târgu Jiu și Societatea Edilitara SA!“, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.