Andreea Negrea din Drăguțești, o viitoare stea a folclorului gorjenesc: „Îmi doresc cu toată ființa să pot ajunge la sufletul oamenilor prin melodiile mele!”

0
3396

La 12 ani, Andreea Negrea din comuna Drăguțești are foarte mari șanse să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți soliști din Gorj, căci este talentată și foarte muncitoare, susține profesoara sa de canto-popular, interpreta Raluca Ghișe Căpitănescu. Micuța fetiță a fost dăruită de Dumnezeu cu un har deosebit și melodiile cântate de Andreea ating sufletele celor care o ascultă. Crescutîă într-o familie frumoasă, Andreea a aflat de mică ce înseamnă sacrificiul și apreciază tot ce i-a dat soarta: „Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru harul pe care l-am primit. Când sunt tristă, cântecul mă ajută și îmi alină sufletul! Muzica m-a făcut să înțeleg că venirea mea pe această lume nu e o întâmplare, sper că prin multă muncă voi fi cunoscută, așa cum îmi doresc!”, a spus micuța interpretă.

Te privește cu ochii săi mari și cântă cu atâta sensibilitate încât îți dorești să nu se oprească niciodată! Așa este Andreea Negrea, micuța solistă de muzică populară din comuna Drăguțești. Are 12 ani, este elevă în clasa a VI-a la școala din satul său natal și învață foarte bine. Nu de mult timp s-a înscris la cursurile de canto popular ale interpretei Raluca Ghișe Căpitănescu și a evoluat mult, sper mulțumirea maestrei sale. Andreea negrea a aflat de mică ce înseamnă sacrificiul și este decisă să muncească foarte mult și cu seriozitate pentru a-și îndeplini visul de a ajunge o cunoscută cântăreață de muzică populară. Părinții săi muncesc în Spania, iar de micuță și de fratele său au grijă bunicii. „Tatăl și mama mea lucrează în Spania și mă susțin în tot ceea ce mi-am propus pe plan muzical și nu numai. Mama mea și tatăl meu sunt părinții pe care orice copil și i-ar dori și sunt foarte mândră de ei. În primul rând au fost prietenii mei și după aceea părinții mei. Fratele meu și bunicii mă susțin și încearcă să mă facă să nu simt lipsa părinților și merg cu mine la orele de canto popular atunci când este nevoie. Bunicii din partea mamei sunt foarte mândri de realizarile mele, deoarece am preluat dragostea pentru cântecul popular pe care l-a avut bunica mamei mele. Bunicii din partea tatălui, cu care locuiesc, au încredere, sunt mândri de mine și mereu mă încurajează”, a povestit Andreea Negrea pentru Viața Gorjului.

Talentul său este apreciat de cei care o ascultă

Andreea Negrea este elevă a Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, la secția interpretei Raluca Ghișe Căpitănescu. A ajuns aici grație primarului Ion Popescu de la Drăguțești, care și-a propus să susțină copiii talentați din comună. „Doamna profesoară Raluca Ghișe Căpitănescu a descoperit talentul meu, dânsa îmi dă încredere și mă susține pentru a-mi îndeplini visul de a deveni cândva o solistă de muzică populara cunoscută. Este pentru mine un model atât pe plan muzical, cât și în viața de zi cu zi și astăzi pot să spun că în sufletul meu este mai mult decât o profesoară, este a două mea mamă, iar eu mă simt norocoasă, că Dumnezeu a adus-o în viața mea! Muzica pentru mine înseamnă TOT! Eu nu mă pot gândi cum ar fi viața mea fără muzică! Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru harul pe care l-am primit. Când sunt tristă, cântecul mă ajută și îmi alină sufletul! Muzica m-a făcut să înțeleg că venirea mea pe această lume nu e o întâmplare, pentru că sper ca prin multă muncă să ajung cunoscută”, a declarat Andreea Negrea. Pe viitor, micuța solistă vrea să învețe să cânte și la nai.

Rezultate bune la festivaluri și concursuri

A urcat pe scenă la scurt timp după ce începuse pregătirea cu Raluca Ghișe Căpitănescu și a avut succes! A participat, la îndemnul profesoarei sale, la mai multe concursuri: la Stoina la Mărțișoare Folclorice ediția a-X-a din 2017, la Concursul „Maria Lătărețu pentru copii” de anul trecut și a obținut un premiu de onoare din partea juriului, la festivalul concurs de folclor „Nicolae Vlad” Dragotești ediția a-X-a din 3 decembrie 2017, unde a obtinut premiu special al juriului acordat de Fundația Culturală „Dăruie Vieții Farmec”, dar și premiul al-III-a la secțiunea soliști vocali.  „Planul meu pentru viitor este de a obține rezultate bune la concursurile și festivalurile de muzică populară la care voi participa, de a-mi demonsta mie și celorlalți că pot să reușesc pe plan muzical, vreau să reprezint frumos oriunde mă vor duce pașii, zona județului Gorj și să fac cunoscut satul meu Drăguțești! Vreau ca atunci când voi crește, doamna profesoară Raluca Ghișe Căpitănescu, domnul primar Dumitru Ion Popescu, profesorii școlii unde învăț, locuitorii comunei, părinții și bunicii să fie mândri de mine!”, a afirmat solista Andreea Negrea.

Dorințe și visuri de împlinit

Iubșete muzica și cântă de câte ori are ocazia. Muzica o liniștește, îi alină dorul de părinți și o ambiționează să muncească mult și să aibă rezultate foarte bune și la școală. Dansează, căci ce ar fi muzica fără dans, dar își ajută și bunicii în gospodărie când au nevoie de ajutorul său. „Îmi doresc din tot sufletul să pot să ajung în sufletul oamenilor cu cântecul meu, vreau să fiu cunoscută peste ani, la fel ca mulți alți interpreți de muzică populară care au învățat la Școala Populară de Artă, iar dacă voi reuși, mă voi considera un om norocos și împlinit sufletește”, spune, zâmbind, micuța interpretă Andreea Negrea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.