Elevele Eugenia Miulescu și Bianca Patricia Besoi, de la Colegiul „Magheru”, premiate la un concurs național de creație literară

0
2523

La fiecare competiție de creație literară la care participă, elevele pregătite de profesorul Rocselana Verdeș obțin rezultate notabile. Așa s-a întâmplat și la Concursul Național de Creație Literară/Eseu „Mihai Eminescu” de la Slobozia. Eugenia Miulescu și Bianca Patricia Besoi, eleve ale Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu, au obținut două Premii Speciale la secțiunile Proză și Poezie.

„Felicitări elevelor mele Miulescu Eugenia, clasa a XII B și Bianca Patricia Besoi, clasa a XII-D, pentru premiile speciale obținute la Concursul Național de Creație Literară Mihai Eminescu, Ediția a IX-a, 15 ianuarie 2018, de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Slobozia. Elevele au câștigat aceste premii la secțiunile Proză și Poezie. La acest concurs au participat și elevele Andreea Argeșeanu  și Palaghiciuc Mădălina, clasa a XII-a B. Au muncit foarte mult fetele și le felicit!”, a spus profesorul Rocselana Verdeș. Premiile câștigate de aceste adolescente dovedesc talentul lor, dar și efortul pe care îl depun, căci elevele au rezultate foarte bune și la școală și la competițiile în cadrul cărora își înscriu creațiile. Ele citesc foarte mult în timpul liber, fiind îndrumate spre literatură de către profesoara  Rocselana Verdeș, care le este mereu alături. Când au timp și se simt inspirate, adolescentele scriu! Și o fac foarte bine!

Felicitări tuturor!

„Geniul a fost șansa românului. L-am avut pe Eminescu, Enescu, Luchian…”

CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAŢIE LITERARĂ „MIHAI EMINESCU”, ediţia a IX-a, i-a adus o mare împlinire profesională profesorului Rocselana Verdeș. „Pentru fiecare concurs în parte, pentru fiecare participant, muncim foarte serios. Este o muncă de echipă. Provocarea pentru acest concurs era și mai mare: lucrările trebuiau înscrise în concurs în vacanță, erau anumite rigori pe care elevele mele le-au îndeplinit.  De câte ori primesc mail cu diplomele lor, colet la Liceu, sau caut lista cu rezultate…am dureri de stomac! Întreaga echipă, și fieare participant în parte acordă seriozitate fiecărui concurs, juriului revenindu-i o misiune grea.
Bucuria mea este că pot să dau un sens și existenței lor, să le dau șansa spre o altă abordare a lecturii și scrisului, a muncii, anilor de liceu, și mai ales, relațiilor interumane. Sunt un profesor împlinit – probabil era nevoie de mine aici, la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, a spus Rocselana Verdeș, profesor de Limba și literatura română.

Mihaela Floroiu Țicleanu (autor articol)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.