Un student din Gorj și prietenii săi vor înființa un nou partid politic! Alexandru Motohonu: „Schimbarea constă în implicare!”

0
12861

Un tânăr gorjean și prietenul său din Oradea propun un proiect destul de interesant la nivel naţional. Pasionați de politică, dar și dornici să aducă o schimbare în viața politică românească, Alexandru Motohonu și Daniel Michii, student la Medicină, vor înființa un partid. Cei doi studenți abia au început demersurile și căută cât mai mulţi tineri şi oameni cu experienţă interesaţi. „Este vorba despre o formaţiune de centru dreapta cu o politică liberală, axată pe promovarea valorilor naţionale şi a tinerilor. Prezentăm o alternativă sănătoasă, tânără şi cu principii în lumea politică. Acest proiect este gândit de tineri pentru viitorul tinerilor şi al românilor. L-am gândit alături de un prieten, student în Oradea la Medicină”, a spus, pentru Revista Viața Gorjului, Alexandru Motohonu.

Gorjeanul Alexandru Motohonu are aproape 19 ani și studiază Administrație Publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) București. Tânărul își dorește o carieră politică. De la vârsta de 17 ani a devenit membru de partid și s-a implicat în viata social-politică. „Am ales această facultate cu gândul să îmi îmbogăţesc cunoştinţele despre administraţia publică românească. Tot ce îmi doresc este să mă implic în administraţia publică şi în politică, pentru a aduce schimbarea mult dorită pe care oamenii o tot aduc în discuție. Nimeni nu face nimic concret, a venit vremea ca tinerii să acționeze”, a spus Alexandru Motohonu.

Prietenul său, Daniel Michii, este student la Medicină și, la fel ca Alexandru, îl caracterizează dorința de a schimba ceva. Ambii dau dovadă de curaj și își doresc ca din ce în ce mai mulți tineri să li se alăture în cadrul acestui proiect politic. „Toţi oamenii care vor să aducă o schimbarea sunt aşteptaţi în acest proiect! Acest partid ia naștere din dorinţa de implicare! Nefiind reprezentaţi pe piaţa politică de o formaţiune politică fără interese am hotărât şi ne-am luat inima în dinţi pentru formarea acestui partid ce are ca scop consolidarea principiilor democratice şi respectarea cu stricteţe a Constituţiei României, văzând că în momentul actual nu prea se mai tine cont de aceste lucruri. Promovarea valorilor naţionale reprezintă pentru noi un ideal deoarece doar noi, românii putem crește nivelul de trai şi putem să ne păstrăm cultura ce ne-a făcut cunoscuţi. Aceşti oameni de elită trebuie să-şi construiască un viitor în ţara lor şi noi credem că le putem oferi facilităţi pentru a activa în ţară, chiar dacă statul i-a dezamăgit nu trebuie să îşi piardă încrederea, iar noi îi aşteaptăm să ne fie alături. Suntem un partid în formare, de centru-dreapta şi ne dorim să formăm în primul rând o echipă cu forţă de muncă și fără interese, alcătuită din oameni cu coloană vertebrală, oameni din fiecare categorie socială. În momentul de faţă noi venim ca o alternativă pentru români şi pentru oamenii ce vor să se implice în drumul nostru către schimbarea de care tot vorbim”, a declarat Alexandru Motohonu.

Pentru viitorul tinerilor din România

Fiind tineri și având visuri, au discutat cu cei pe care îi cunosc și au aflat ce nevoie au studenții din preajma lor. Tinerii acestei ţări au nevoie, în primul rând, de încredere şi de ajutor în demersul lor pentru construirea unei cariere, unui bussines, spun cei doi inițiatori ai proiectului politic.De asemenea, Alexandru și Daniel au constatat că nu există inițiative reale de creare a unor locuri de muncă, tinerii emigrează: „(…) ne gândim la o soluţie pentru a atrage cât mai mulţi potenţiali investitori în mediul rural şi de a scădea din birocraţia ce afectează accesarea fondurilor europene pentru submăsura 4.2 ce duce la crearea de investiţii şi noi locuri de muncă în mediul rural. O altă problemă întâlnită este rata de obezitate şi dependenţa tinerilor faţă de smartphone şi internet ce afectează sănătatea mintală şi acest lucru poate fi considerat un element important în bunul mers al viitorului lor şi implicit al ţării pentru că aceşti tineri sunt soluţia şi ei, noi o să ajungem să luăm decizi pentru această ţară”, a afirmat gorjeanul.

Lucrează la elaborarea statutului partidului

În prezent, cei doi studenți, dar și alți cunoscuți de ai lor lucrează la elaborarea statutului partidului. „Lucrăm și la crearea unui plan pe termen lung ce are ca obiectiv oferirea decenţei pentru români cred că în 4, 5 luni putem să ne gândim deja la primele alegeri la care vom participa. Mare parte din timp petrecându-l printre student, am observat că mulţi dintre ei prezintă un dezinteres pentru politică. Noi încercăm să le arătăm că politicul le influenţează şi dictează în oarecare măsură şi viitorul lor. Cei cu care am discutat sunt destul de surprinşi de ceea ce vrem să facem şi am primit un feedback pozitiv. Noi sperăm să le demonstrăm că avem locul nostru în organele de conducere şi să îi atragem lângă noi pentru că schimbarea constă în implicare. Am gândit acest proiect pe termen lung; trebuie să facem oamenii să aibă încredere în acest partid, noi prezentându-le soluţii viabile ce vor aduce pe parcurs soluționarea problemelor şi nu promițându-le lucruri fantasmagorice de azi pe mâine, cum se întâmplă acum”, a spus, în încheiere, Alexandru Motohonu din Târgu-Jiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.