Talentata Silvana Băloniu, eleva de 10 care își dorește să studieze grafica sau arhitectura: „Sunt foarte atrasă de multitudinea de expresii faciale pe care o ființă umană le poate avea!”

0
3498

Silvana Băloniu este o elevă de 10 de la Motru și este foarte apreciată pentru talentul său artistic. Desenează și pictează de când era la grădiniță și a fost mereu încurajată să nu se abată de la drumul său artistic. Premiată la numeroase competiții de desen și artă, Silvana și-a propus ca la facultate să studieze grafica sau arhitectura. Chiar dacă acum este abia la sfârșitul ciclului gimnazial, eleva este foarte hotărâtă în ceea ce privește viitorul său! „La școală am rezultate bune. De exemplu, clasele a VI și a VII le-am absolvit cu media 9.91, iar anul acesta am reușit sa obtin media 10 pe semestrul I, deci sper să termin și semestrul II tot așa. La liceu o să merg la Spiru Haret, la Târgu-Jiu. (…) Vreau să urmez Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, însă nu m-am hotărât încă dacă voi merge la grafică sau arhitectură!”, a spus motreanca Silvana Băloniu.

Maria Silvana Băloniu este o talentată elevă a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru. Premiată la numeroase concursuri de desen, Silvana a impresionat cu arta sa specialiști care au lăudat-o mereu și au încurajat-o să urmeze serios acest drum. Silvana Băloniu este în clasa a VIII-a și își dorește ca pe viitor să urmeze cursurile Colegiului Național „Spiru Haret” dn Târgu-Jiu. Deja se pregătește pentru Evaluarea Națională, iar la liceu speră să fie admisă la profilul Mate Info Bilingv Engleză. De-a lungul anilor de școală a participat la olimpiade și concursuri școlare și a obținut premii. Învață bine și știe că acesta este secretul reușitei pe viitor, având medii peste 9,90. Primul semestru al clasei a VIII-a l-a terminat cu media generală 10.00! „Anul trecut am participat la concursul Arte Mici și am luat unul dintre mariile premii-Ordinul Arte Mici, iar la celelalte concursuri am luat locuri bune și la olimpiade am ajuns până la faza județeană de fiecare data. Desenul este pasiunea mea! Când eram foarte mica, petreceam mult timp cu o verișoară a mea care desena, iar în momentul acela m-am decis că vreau și eu să fac asta. A pornit mai mult ca un joc, însă, după câtva timp am observat cât de mult îmi plăcea. La grădiniță mereu desenam, participam la concursuri, dar atunci când ești mic, nu ești luat în serios cu genul acesta de talent. Uneori, trebuia ca educatoarele să convingă lumea că desenele mele erau realizate de mine! După câțiva ani, pasiunea mea devenea din ce în ce mai puternică”, a povestit Silvana Băloniu pentru Revista Viața Gorjului.  

Viitor în domeniul artelor

Silvana își dorește ca pe viitor să nu renunțe la pasiunea sa, ba chiar să încerce o carieră în domeniul artelor, chiar dacă nu va fi ușor. Pasionată și de științe și de limbile străine, copila din Motru vrea să ajungă și un artist cunoscut! „În clasele primare, învățătoarea mea, Bejenaru Felicia, mă înscria mereu la concursuri de desen, ceea ce mă bucura nespus. Într-o perioadă ajunsesem chiar să mi se reproșeze că desenam și în timpul orelor sau pe caiete. În clasa a IV-a le-am spus părinților meu că vreau să fac ceva serios în viață cu desenul, așa că au decis să mă înscrie la Școala Populară de Arte din Târgu-Jiu, dar nu am fost primită din cauza vârstei. Așa că m-au înscris la Palatul Copiilor, unde am întâlnit-o pe doamna Georgiana Brandt. La prima oră, aceasta mi-a zis să îi desenez ceva, ca să îmi vadă nivelul. La sfârșitul orei s-a întâlnit cu părinții mei cărora le-a spus „Cum de nu a fost descoperită până acum, e foarte talentată!”. Am continuat lecțiile alături de grupe de copii mai avansați, iar până în ziua de azi m-a ajutat foarte mult în formarea unui viitor în domeniul artelor”, a povestit artista Silvana.

Portretele, preferatele sale

Cel mai mult îi place să schițeze și apoi să definitiveze portrete! Spune că fața unui om are atâtea expresii care merită orinse de linia creionului, încât asta îi place cel mai mult. „Îmi place să desenez, în special, portrete deoarece sunt foarte atrasă de multitudinea de expresii faciale pe care o ființă umană le poate avea. Ca tehnică, îmi place să lucrez în creion, dar și în acuarelă. Recent am început să folosesc vopsea în ulei și sincer mi se pare o tehnică interesantă, deci o să o explorez mai mult în viitor. La majoritatea concursurilor la care am participat am luat locul I. Concursul Național Dumitru Ghiata, Corabia Visurilor, Europa și magia florilor de primăvara, Democrație și toleranță-secțiunea desen și multe altele. Vreau să urmez Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, însă nu m-am hotărât încă dacă voi merge la grafică sau arhitectură!”, a declarat micuța artistă din Motru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.