Îndrăgita Ionela Guzic cântă la Berkeley, SUA pe 3 Martie!

0
2113

Artista Ionela Guzic, originară din județul Gorj, va susține un spectacol alături de orchestra Euphonos în Berkeley, Statele Unite ale Americii, pe data de 3 martie! Talentata gorjeancă a și studiat în SUA, fiind absolventă a „Music Schools” California. De-a lungul anilor, Ionela Guzic a susținut numeroase spectacole și concerte în SUA.

Talentata  Ionela Guzic a descoperit muzica încă din copilărie, când mergea la horă în satul natal Miluta, de pe Valea Jiiețelor! Tot în copilărie a descoperit-o pe inegalabila Maria Apostol. „Maria Apostol este prima voce pe care am ascultat-o, iar acest lucru mi-a rămas în minte și în suflet! Este un izvor de talent și inspirație care, după părerea mea, nu a fost suficient explorat. În același timp, artista Maria Apostol mi-a deschis propria cale”, spune Ionela Guzic. Tânăra s-a mutat în Capitală, unde prin multă muncă, și-a clădit o carieră de succes, ba chiar a și lansat și primul său album. La scurt timp după lansarea primului său album, Ionela Guzic a primit propunerea de a cânta românilor din Statele Unite ale Americii. „După lansarea primului album și duetul dintre mine și marea artistă Victorița Lăcătușu, am fost admisă pentru a cânta timp de 3 luni comunităților de români din America! Am cântat în SUA la New York, dar și în California, Los Angeles, San Francisco. Am trecut Oceanul mulțumită unei magnifice oltence, Ioana Popescu, care a știu să îmi fie atât prietenă, cât și deschizător de drumuri. Evenimentele din America au reprezentat pentru mine o oportunitate, dar și o mare bucurie datorită oamenilor frumoși, precum Ioana, întâlniți acolo! Și, din fericire, și anul acesta voi cânta în America”, a mai afirmat Ionela Guzic. În SUA, Ionela Guzic s-a pregătit cu profesoara Victoria Așby, din San Jose .

 

În luna martie, Ionela Guzic le va cânta din nou românilor din SUA. De data aceasta, va susține un spectacol în Berkeley. „Voi cânta cu o Orchestră numită ”Euphonos”. Acest instrumentiști sunt extraordinari, locuiesc în San Francisco, dar cântă muzică românească. Îndrăgesc foarte mult cântecele tradiționale din România. Pe 3 Martie vom cânta: ”Bun îi vinu’ ghiurghiuliu”, ”Șaraiman”, ”Sanie cu zurgăli”. Vor cânta trei artisti din Grecia, Turcia, iar eu voi reprezenta România. Este o mare bucurie!”, a declarat Ionela Guzic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.