Autoritățile din Motru vor omagia eroii neamului

0
561

Pe 17 mai, de Ziua Eroilor, vor fi comemoraţi cei care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Manifestări omagiale au loc în toate localitățile județului Gorj. La Motru, autoritățile au pregătit chiar și un simpozion dedicat acestei importante zile. 

   

Din Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor, organizate de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură a Municipiului Motru pe 17 mai 2018 vor face parte următoarele activităţi: de la ora 12.00: la toate lăcaşurile de cult de pe raza municipiului Motru se vor trage clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere; de la ora 18.00 va avea loc un simpozion de comemorare a eroilor neamului. Astfel de manifestări au loc în fiecare an. Reprezentanții autorității publice vor depune coroane de flori la mormintele și monumentele eroilor neamului.

În România, prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie celebrată în fiecare an cu prilejul  Înălțării Domnului. Această dată a fost stabilită şi ca urmare a Tratatului de la Versailles, unde țările beligerante s-au obligat la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.