Tranzacția anunțată de Cosmin Popescu nu este finalizată. Investitorul de la Rostramo nu a plătit banii

0
842

Emanoil Ciobanu, lichidatorul judiciar care se ocupă de valorificarea activelor fostei fabrici de mobilă Rostamo din Târgu Jiu, a confirmat tranzacția prin care un investitor a achiziționat un teren în suprafață de trei hectare pe care se află și o hală, însă a ținut să precizeze că aceasta nu s-a finalizat și că posibilul investitor nu a plătit banii, termenul scadent fiind 15 iulie.

Cosmnin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj, s-a grăbit să anunțe investiția, cu toate că vânzarea nu a fost perfectată. În goana acumulării de capital de imagine, acesta a anunțat chiar că investitorul a plătit banii pentru terenul cumpărat: „Compania, prin dezvoltatorul care operează în România, a cumpărat o hală de producție și terenul aferent. (…) Banii au fost virați în contul lichidatorului judicar. Este primul pas în ceea ce sper că eu că va fi de bun augur pentru Târgu Jiu“.
Lucrurile nu stau chiar așa. Emanoil Ciobanu, șeful Consulting Company, a precizat, însă, că banii nu s-au achitat și nu s-a întocmit actul final: „Nu este un act final făcut. Nu am făcut încă un act notarial. Este o adjudecare, dar nu putem să spunem nimic până când nu vedem prețul achitat și actul notarial, pentru că, în caz contrar vânzarea este nulă. Sunt firme din România care au venit la licitație. Nu știu ce parteneri externi au. Este adevărat ce a spus Cosmin Popescu (n.r. -președintele Consiliului Județean Gorj), dar tranzacția nu este finalizată“.

Terenul are o suprafață de trei hectare

Terenul care face obiectul tranzacției are o suprafață de trei hectare. „Este vorba de un teren în suprafață de 30.000 metri pătrați pe care se află o hală. Mai suntem în tratative și cu alți oameni de afaceri interesați. Se vrea înființarea unui parc industrial. Terenul pe care l-am văzutr este cel mai mare dintre toate. Sperăm să vindem și alte loturi“, a spus Emanoil Ciobanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.