Caravana DocuArt ajunge la Târgu-Jiu! Ce filme premiate și rar expuse poți vedea gratuit

0
541
Caravana Docuart își continuă traseul celei de-a 5-a ediții, proiectând la Târgu Jiu în zilele de 22 și 23 martie o selecție de documentare românești contemporane, premiate și rar expuse. Caravana Docuart sprijină sectorul cultural și face accesibile produse cinematografice românești în orașe în care cinema-ul nu există ca obicei cotidian ori ca spațiu fizic.  Acest proiect creează dialog în comunitate, educă și informează.

Spectatorii sunt așteptați cu opt proiecții în cele două zile în care evenimentul va fi prezent la Universitatea Constantin Brâncuși, Sala Amfiteatru 1, parter (Cal. Eroilor nr. 30). Prima zi de proiecții, 22 martie, începe la 18:00 cu același Cine iubește și lasă. De la 18:20 învățăm lecția despre cum acționând micro, influențăm macro, prin documentarul regizat de Ioana Grigore – Mereu pe fugă, dar nu și astăzi. De la 19:00 rulează Variațiuni pe un nume, cel mai bun documentar de televiziune în 2017 la BDF, în regia Violetei Gorgos, iar seara se încheie cu producția premiată pentru cel mai bun documentar românesc al anului – Varză, cartofi și alți demoni­ – o satiră a realităților curente din agricultura europeană care observă îndeaproape cazul unui sat din România chiar prin ochii regizorul Șerban Georgescu.

Vineri, 23 martie, Caravana propune 3 scurtmetraje studențești, începând cu 18:00: Interzis… la apă plată (R. Ioan Vintilă), O viață ratată (R. Eugeniu Bocancea)  și Rise Up (R. Adrian Moisiu, Marius Mihordescu). La finalul fiecăruia vom sta de vorbă cu tinerii regizori prezenți pentru sesiuni de Q&A.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.