Dramaturgul Valeriu Butulescu, născut la Preajba, Târgu-Jiu, și-a aniversat astăzi ziua alături de oameni dragi, dar și de mari personalități culturale. Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat pe 16 aprilie 2018, la Primăria Petroşani, un eveniment cultural de excepție, prilejuit de sărbătorirea poetului, traducătorului, publicistului Valeriu BUTULESCU la împlinirea a 65 de ani. Cu acest prilej, Biblioteca Judeţeană i-a oferit biobibliografia intitulată „Valeriu Butulescu – Perenitatea aforismului”.
Valeriu Butulescu este unul dintre cei mai cunoscuţi autori de aforisme din România şi scriitorul român tradus în peste 50 de limbi. Bun cunoscător al limbilor străine, Valeriu Butulescu a realizat traduceri din lirica poloneză şi din poezia sud-americană. A colaborat şi colaborează la cele mai importante reviste literare din ţară şi din numeroase alte ţări. Astăzi, la Petroșani, maestrul a fost celebrat în compania prietenilor, a celor care îl admiră și a celor care îi cunosc prea bine opera. Cu această minunată ocazie, participanții la evenimentul cultural au primit câte un exemplar din opera „Biobliografia Valeriu Butulescu – Perenitatea aforismului”.
La aniversarea eveniment a participat și Avram Iancu, hunedoreanul care a făcut cunoscut numele României pe tot mapamondul după diverse recorduri doborâte. În vara acestui an, Avram Iancu a devenit primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. Avram Iancu are 41 de ani şi este bibliotecar în oraşul Petroşani, din judeţul Hunedoara. „Azi a avut loc un moment important în viața culturală a Petroșaniului și a județului Hunedoara! Cu ocazia împlinirii a 65 de ani, maestrul Valeriu Butulescu, a fost felicitat și sărbătorit cum se cuvine, la inițiativa Bibliotecii Judetene Ovid Densusianu. Cu sprijinul acestui redutabil bastion de cultură al județului a fost făurită și „Perenitatea aforismului”, probabil cel mai frumos cadou pe care l-ar fi putut primi „cel mai bun aforist român în viață ” cum îl numea Alex Ștefănescu. Eu am să mă leg doar de un singur punct de referință: sunt mândru ca sunt contemporan și compatriot cu un scriitor care a fost tradus în peste 50 de limbi, dovadă a valorii sale. N-aveam cum să lipsesc de la binecuvântata ocazie de a-l asculta și de a-l felicita personal pentru exemplul de inteligență ce-l dă multora. Da, am ținut să fiu prezent. Îmi mențin opinia că valorile trebuie apreciate în timpul vieții lor. Cât le putem strânge mâna. Vă mulțumesc, maestre, pentru faptul că am șansa să calc pe aceleași trotuare cu dumneavoastră”, a scris Avram iancu pe pagina sa de Facebook.