Campanie de informare în Gorj cu privire la risipa alimentară

0
183

Asociația Be Teen a desfășurat în perioada mai – iulie 2023, proiectul ’„Make LOVE, not WASTE”, destinat tinerilor din mediul rural din Județul Gorj. Proiectul a fost declarat câștigător și a primit un grant în urma unui apel de proiecte desfășurat de organizația Youth Environment and Europe.

Obiectivul principal al proiectului a fost creșterea gradului de conștientizare cu privire la risipa de alimente în rândul a 100 de tineri din comunitatea rurală din județul Gorj. Prin intermediul proiectului a fost creată o campanie de informare despre cum pot tinerii contribui la eliminarea risipei alimentare.

„Tinerii voluntari ai asociației au creat un videoclip cu sfaturi utile despre risipa alimentară dar și o broșură despre cum pot reduce risipa alimentară. În cele 3 luni de proiect au avut loc mai multe sesiuni de informare despre risipa alimentară dar și o campanie de donare alimente pentru familiile aflate în dificultate din comuna Scoarța. Proiectul s-a bucurat și de sprijin din partea autorităților publice locale din comuna Scoarța, primăria susținând campania de donare alimente.

De asemenea, proiectul a urmărit creșterea implicării tinerilor din comunitatea rurală, iar ideile acestora au fost puse în practică pe întreaga perioadă de implementare“, se arată într-un comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.