Șase milioane de euro pentru dotarea școlilor din Târgu Jiu

0
100

29 de școli  Târgu Jiu vor beneficia de fonduri europene în valoare de șase milioane de euro pentru investiții în dotarea laboratoarelor și a atelierelor de practică cu laboratoare moderne.

„Am semnat astăzi, la Guvern, contractul de finanțare pentru dotarea laboratoarelor, atelierelor de practică și a cabinetelor școlare cu echipamente și mobilier moderne.

6 milioane de euro este valoarea acestui contract, iar beneficiarii săi sunt 29 de unități de învățământ. Ne-au fost acceptate toate solicitările depuse și îi mulțumesc domnului director al Direcției Investiții, Raul Chiriac, și echipei sale pentru eforturile depuse în elaborarea proiectului.

14 laboratoare de Informatică vor fi dotate cu:

– Tablă interactivă + suport;

– Calculatoare pentru fiecare elev și cadru didactic;

– Sistem de sunet;

– Imprimantă multifuncțională;

– Cameră videoconferințe;

– Router wi-fi;

– Alte echipamente în funcție de nevoile unității de învățământ.

25 de laboratoare de științe vor fi dotate cu echipamente informatice (4 laboratoare de fizică, 9 laboratoare de chimie, 6 laboratoare de biologie și 6 laboratoare multidisciplinare).

De asemenea, 28 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice specifice (5 de fizică, 9 de chimie, 7 de biologie și 7 multidisciplinare).

9 ateliere de practică vor fi dotate cu echipamente digitale, materiale și echipamente specifice.

52 cabinete școlare și 415 săli de clasă și grupe pentru activități extrașcolare primesc mobilier și materiale didactice.

Pe lângă dotarea laboratoarelor existente, se mai înființează 6 laboratoare, 6 cabinete școlare și 2 cabinete de asistență pedagogică”, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.