Manifestări dedicate împlinirii a 65 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși

0
282

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj și Teatrul Dramaric “Elvira Godeanu”  organizează, miercuri, 16 martie, de la ora 16.30, la Sala de expoziție „Florin Isuf”, la împlinirea a 65 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncuși.

Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj, va prezenta un poem despre Brâncuși, după care va avea loc o evocare teatrală „Brâncuși la Tg-Jiu”, în interpretarea actorilor Valeriu Bâzu – Brâncuși; George Drăghescu – Dascălul de la Hobița; Andreea David – sora lui Brâncuși.

Vernisajul expoziției de sculptură mică va avea loc tot în sala „Florin Isuf“. Vor fi prezentate lucrări ale artiștilor Costel Păun, Roșiori de Vede/Teleorman, Ilie Alexandru și Traian Duță, care lucrează în bronz.

Vernisaj cu lucrările a ptru artiști plastici cunoscuți

„Sculptorul Traian Duță din Curtea de Argeș este cunoscut la nivel național și internațional pentru lucrările sale în bronz de mari dimensiuni. Sculptorul se poate mândri cu un portofoliu cu lucrări destul de impresionat și nu este la prima expoziție organizată de CJCPCT Gorj. Maestrul-profesor Traian Duţă conduce Şcoala privată de pictură şi sculptură „Artis”.

Costel Păun este singurul sculptor care transformă în artă piatra de râu, având numeroase expoziții naționale și internaționale. Iată ce spune sculptorul despre el: ”Sculptura este, pentru mine, o vocaţie si nu o profesie şi a început ca un hobby. Încă din anii copilăriei am fost atras de magia acestei arte sub toate formele ei, însă cu precădere m-a fascinat modelarea pietrei, imblânzirea şi însufleţirea acesteia. Deşi, considerat a fi un material greu şi dur, piatra se lasă uşor transformată cu ajutorul imaginaţiei, căci daca nu o ai, te poţi împiedica şi de o hârtie. Şi mai trebuie să ştii să o asculţi, pentru că ea iţi vorbeşte în şoaptă. Mărturisesc faptul că esenţa Sa, a Măriei Sale PIATRA este cea care m-a sedus definitiv si m-a invăţat nemurirea. Mi-a fost alături ca prieten, martor si sfătuitor. M-a invăţat să înţeleg viaţa, să iubesc oamenii şi să devin, eu însumi, om”, se arată într-un comunicat de presă al CJCPCT Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.