Filme documentare premiate, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu“. Intrarea este liberă!

0
693
????????????????

Caravana Docuart va face următoarea oprire la Târgu Jiu
. Cea de-a treia ediție a Caravanei Docuart ajunge cu proiecții de film documentar românesc la Cinematograful Sergiu Nicolaescu din Târgu Jiu, în zilele de 8 și 9 aprilie.

Caravana Docuart invită cinefilii orașului să vizioneze o serie de filme documentare românești, toate premiate la București Docuart Fest 2015.
Programul Caravanei debutează vineri, 8 aprilie, de la 17:30, cu filmul “Românești” (R: Artur Borusz) și continuă cu “Brudina” (R: Dragoș Mihai Hanciu), “Călușarii din Bârla” (R: Adriana Oprea) și “Pașaport de Germania” (R: Răzvan Georgescu). Sâmbătă, evenimentul începe cu “Afară” (R: Andrei Schwartz), “Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), iar ziua se încheie cu “Aliyah Dada” (R: Oana Giurgiu). Filmele vorbesc despre o varietate de teme: istorie, artă, portrete ale unor oameni.

 

Regizorii unor filme, la Târgu Jiu
La proiecții vor fi prezenți regizorii Adriana Oprea, Oana Giurgiu, Mihai Dragolea și Radu Mocanu care vor participa la sesiuni de întrebări și răspunsuri cu cei din sală.
Târgu Jiu este a treia oprire din traseul Caravanei, după Brașov și Vălenii de Munte. Scopul proiectului este acela de a populariza evenimentele culturale în orașe în care acestea nu sunt des întâlnite și de a familiariza publicul cu acest gen de produse artistice, proiectul integrându-se totodată în zona marilor centre culturale. Caravana este o extensie a festivalului Docuart Fest, ajuns la ediția cu numărul 5.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.