12 persoane cu dizabilități au beneficiat de ședințe aqua gym

0
210

Asociația Be Teen a desfășurat în perioada mai – iunie 2023, proiectul ’’AQUA GYM START’’, destinat persoanelor cu dizabilități din Județul Gorj. Proiectul a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Beneficiarii proiectului au fost 12 persoane cu dizabilități care au participat la 7 ședințe de aqua gym, susținute cu sprijinul voluntar oferit de domnul instructor Vlad Popa. În fiecare săptămână, beneficiarii au practicat sport adaptat condiției lor fizice în bazinul de înot. Pe întreaga perioadă a proiectului un număr de 2 tineri voluntari s-au implicat activ în implementarea proiectului. Proiectul s-a finalizat cu o excursie organizată în comuna Peștișani. Beneficiarii au vizitat Casa Memorială „Constantin Brâncuși”, au făcut un popas la una dintre pensiunile din comună pentru a servi prânzul și s-au bucurat de muzică, joc și voie bună.
„Proiectul a avut ca scop principal promovarea unui stil de viață activ în rândul persoanelor cu dizabilități care se confruntă cu bariere sociale, economice și discriminare. Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului au fost promovate incluziunea socială, toleranța, nediscriminarea, creșterea stimei de sine, socializarea, creșterea încrederii în forțe proprii, creșterea echilibrului emoțional.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoare totală a programului este de 500000 euro. Prorgamul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă“, se arată într-un comunicat de presă.

„În cadrul proiectului am observat faptul că beneficiarii noștri au fost dispuși să-și depășească limitele, au dobândit mult mai multă încredere în forțele proprii, au socializat și au avut o stare mentală și emoțională mult mai bună.’’, a declarat Pistol Roxana, președintele asociației Be Teen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.