Excursie la Peștișani pentru beneficiarii proiectului „Aqua Gym Start“

0
148

Persoanele cu dizabilități care au participat la proiectul „Aqua Gym Start“ au avut parte de o excursie în localitatea Peștișani, la finalul acestei acțiuni în care tinerii au beneficiat de ședințe de recuperare într-un bazin cu apă.

„Proiectul nostru «Aqua Gym Start» a ajuns la final, după 2 luni în care ne-am întâlnit săptămânal pentru a practica activități sportive adaptate condiției fizice a beneficiarilor noștri.
Am ales să finalizăm acest proiect printr-o excursie binemeritată pentru toate eforturile, perseverența, punctualitatea și seriozitatea beneficiarilor.
Întregul proiect ne-a adus zâmbete colorate de recunoștință nu doar pe chip, ci și în suflet.
Astfel, alături de beneficiarii noștri am mers în comuna Peștișani și ne-am bucurat de activități în Hobița, satul lui Brâncuși, dar și în satul Gureni. Am vizitat Casa Muzeu Constantin Brâncuși din satul natal al marelui sculptor și am observat cum trăiau oamenii în acele vremuri și care le erau îndeletnicirile.
Casa Muzeu Constantin Brâncuși este locul în care am creat amintiri și ne-am relaxat la umbra bătrânilor copaci. Pentru unii dintre beneficiarii noștri a fost pentru prima dată când au vizitat Casa Muzeu Constantin Brâncuși. Aici ținem să îi mulțumim pentru ospitalitate, gazdei noastre, doamnei Isabela Coară.
La Casa Mitu din Gureni, printre pauzele dintre dansurile tradiționale, am vizitat camerele și dependințele și am ascultat melodii vechi ale interpreților muzicii populare din Gorj, dar și recitaluri ale oamenilor din Gorj, talentați și iubitori de tradiție și frumos. Pentru toate acestea îți mulțumim, Adriana Lidia.
A fost o zi minunată care i-a încântat pe beneficiarii noștri! Am descoperit, încă o dată, frumusețea oamenilor de la sat, modul simplu și echilibrat în care aleg să trăiască dar și comuniunea puternică om-natură Dumnezeu.
Am promis că vom reveni în aceeași formulă pentru a mânca mâncare gătită de Adriana Lidia și a sta la povești lângă un foc de tabără.
Proiectul ”AQUA GYM START” este finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow“, a transmis Asociația Be Teen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.