Expoziții de pictură și fotografie, la Muzeul Județean de Istorie

0
665

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Muzeul Județean „ Alexandru Ștefulescu ” au avut loc doua evenimente remarcabile organizate în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Jiu, Biblioteca Județeană „Christian Tell“, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, Școala Populara de Artă, Oana Săvescu și alți colaboratori.


Pe de o parte a fost vernisată expoziția de grup a elevilor de la Palatul Copiilor și Liceul de Arte dedicată Zilei Femeii, care cuprinde mici opere de artă, picturi pline de culoare, sensibilitate, căldura, imaginație , dar și ironie, în unele cazuri.

Expoziția de pictura a fost organizată de Georgiana Brandt și de Negrea Cătălin. Georgiana este profesor la Palatul Copiilor și la Liceul de Arte, iar Cătălin este profesor la Liceul de Arte.

Expoziția de fotografie „Feminitatea româneasca 1918-2018″

Pe de alta parte, a fost inaugurată expoziția de fotografie „Feminitatea româneasca 1918-2018″, care reușește să surprindă esența feminității românești: o femeie frumoasă, curajoasă, muncitoare, puternică, eroică și exemplară într-un context exemplar. „Această expoziție ne prezintă modele feminine și ne obligă la întrebări profunde legate de lipsa de modele și abundența de pseudo modele atât masculine, cât și feminine din societatea românească contemporană, precum și la întrebări legate de evoluție și involuție culturală, de civilizație și comportamentală“, a spus Violeta Anoaica, iubitor de artă.
Vernisajul acestei din urmă expoziții a fost marcat și printr-un spectacol de muzică și poezie original și emoționant, în care au fost recitate poezii scrise cu suflet și au fost cântate melodii mai vechi sau mai noi al căror element comun a fost dragostea și emoția autentică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.