Despre adolescență: „Ține capul sus și țintește doar către  scopul tău, căci naivitatea se plătește!”

0
1504

Înțeleasa ca vârstă a maximelor aspirații și a formării individului, adolescența reprezintă încercarea necontenită a finței umane de a se lămuri cu sine și cu lumea. Un anturaj este un amalgam al caracterelor diferite. Anturajul se presupune a fi format din acele persoane, numite prieteni, de care te leagă un șir nesfârșit de amintiri, persoane cu impact benefic asupra eului tău.

Romina Vieru (autor articol)

Ei bine, acești prieteni te vor dezamăgi în repetate rânduri, oamenii vin și pleacă. Suntem la vârsta când ne formăm, deci viitorul nu trebuie ignorat. Așa că ai grijă cum îți alegi grupul, va decide modul în care lucrurile evoluează în viața ta. E important sa pastrezi langa tine oamenii cu o influenta pozitiva. Fiecare prietenie pierduta lasa in urma ei o lectie. Prietenia într-un anturaj este ceva profund care nu ar trebui rostit cu atâta ușurință, iar prietenul adevărat este cel care ar face tot posibilul să te vadă zâmbind, nu cel ce te impinge spre greșeală, dependențe si altele. Cu cat te maturizezi mai mult vei realiza ca totul e trecator si ca nimic nu tine pentru o vesnicie. Oamenii se schimba, unii in bine, altii in rau, insa nu incerca sa te reinventezi pentru nimic. Influența anturajului poate fi greu de sesizat, oamenii te influențează într-un mod subtil, ajungi să te schimbi încetul cu încetul, de la genul de muzică pe care îl asculți până la felul în care te îmbraci si locurile pe care le frecventezi, obiectivele grupului devenind dintr-o dată ale tale.

Când pășești pe acest drum pavat cu iluzii sparte și visuri abandonate, ține capul sus și țintește doar către  scopul tău, căci naivitatea se plătește.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.