Corpul de Control de la Ministerul Energiei va face un control la CEO. Ministrul Energiei cere demiterea a trei directori

0
53

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost prezent marți seara la cariera Jilț Sud și la sediul Prefecturii Gorj, în urma teribilului accident de muncă în care trei angajați de al CEO și-au pierdut viața.

Acesta a anunțat că de miercuri va demara o anchetă la CEO și că familiile victimelor vor fi ajutate: „Este o tragedie și transmit condoleanțe familiile îndoliate. Cei zece care au fost internați și se mai află încă în spitalele din Craiova, Motru și Târgu Jiu sunt în afară oricărui pericol. Am înțeles că o parte dintre ei au plecat și este un lucru bun. Primul lucru pe care ar trebui să-l facă CEO este să ajute familiile îndoliate conform contractului și poate mai multe decât Contractul Colectiv de Muncă.
Am vorbit cu șeful Corpului de Control al Ministerului Energiei și va veni o echipă formată din trei membri pentru evaluarea securității în muncă și pentru a se vedea dacă s-au respectat planurile. Este o anchetă administrativă pe care noi dorim să o facem în paralele cu ancheta făcută de Parchet, împreună cu ITM, Poliția. Vrem să vedem exact dacă s-au respectat planurile“.

Solicitare pentru demiterea a trei directori din CEO

Ministrul Energiei a cerut ca trei directori din CEO să fie înlocuiți din funcție: „Am cerut conducerii companiei schimbarea de urgență a directorului sucursalei miniere, a directorului EMC și a șefului carierei de la Jilț Sud, pentru că asemenea tragedii nu trebuie să se mai repete și cei care sunt responsabili trebuia să măsuri ca o tragedie de acest fel să nu se mai întâmple niciunde“.

Ministrul Energiei a menționat că mașian nu era autorizată pentru transportul de persoane: „Această mașină nu era omologată pentru transportul persoanelor. Era omologată pentru transportul mărfurilor și putea transporta doar una sau două persoane în cabine“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.