Cei mai tineri cercetași au depus „promisiunea“. Acțiune de cinstire a memoriei Ecaterinei Teodoroiu

0
788

Cercetașii Centrului local „Ecaterina Teodoroiu“ au răspuns „Gata oricând!” în cadrul unui set de activități dedicate cinstirii memoriei Eroinei de la Jiu, cea care este modelul cercetașilor gorjeni, prin activitatea de cercetașă, comportamentul eroic și jertfa sa exemplară în Primul Război Mondial.

Cercetașii „lupișori“ și „temerari“ au înfruntat prognoza meteo nefavorabila și, echipați corespunzător, au participat la o scurtă drumeție urbană, care a fost prilej de aprofundare a cunoștintelor rutiere și a celor despre eroina neamului, Ecaterina Teodoroiu.

Activitățile au continuat la Casa memoriala „Ecaterina Teodoroiu“. unde, cu sprijinul conducerii Muzeului Judetean de Istorie „Alexandru Ștefulescu” și al doamnei muzeograf, cercetașii au vizitat acest obiectiv istoric și cultural. Vizita a fost ca o întoarcere în timp. Copiii și tinerii au „plonjat“ în trecut și au pășit cu emoție în casa modestă cu prispă și numai doua camere, dar care a găzduit o tânără cu un destin atât de măreț.

Punctul culminant, încărcat de emoție, a fost reprezentat de depunerea de promisiune de către noii cercetași primiți în organizație, care este un fel de jurământ al cercetașilor în care promit să ducă o viață exemplară, încărcată de respect și iubire față de Dumnezeu, patrie și semenii lor, să facă numai fapte bune, să îi ajute pe cei care au nevoie de ajutor, să fie curajoși și respectuoși.

• Violeta Anoaica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.