Violonistul Alexandru Tomescu va cânta la vioara Stradivarius la Casa muzeu „Constantin Brâncuși“

0
370
Violonistul Alexandru Tomescu va fi prezent la Casa Muzeul „Constantin Brâncuși“ din satul Hobița, acolo unde s-a născut și a copilărit. Acesta va cânta la celebra vioară.
„Hobița, locul special al Gorjului, unde pe 9 iulie va poposi marele violonist Alexandru Tomescu și celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu!
Vioara face parte din patrimoniul României și este una dintre ultimele 10 Stradivarius funcționale din lume. Această vioară datată 1702 a fost declarată de experți germani una dintre primele cinci cele mai frumoase instrumente semnate de celebrul Antonio Stradivari. În acest moment sunt demarate demersurile pentru ca satul Hobița să fie inclus anul viitor în Turneul Internațional Stradivarius a XVI-a ediție.
Cu sprijinul Asociației pentru Democrație, Educație, Respect (ADER) și Clubul Rotary Tg Jiu, Alexandru Tomescu ne face onoarea de a interpreta câteva acorduri magice chiar în tinda Casei Muzeu Constantin Brâncuși, ca o avanpremieră la spectacolul din 2023.
Vom reveni cu detalii despre evenimentul din 9 iulie, Hobița în zilele următoare!“, se arată pe pagina de Facebook Discover Pestisani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.