Turist german jefuit în munții Parâng, pe Transalpina

0
122

Un cetățean german aflat în vizită în munții Parâng a fost jefuit pe Transalpina. Acesta a venit cu bicicleta în România. Acesta activează ca salvamontist și a mai fost în munții Parâng. El a lăsat bicicleta și o parte din bagaje lângă indicatorul din pasul Urdele, cel mai înalt punct de pe Transalpina, aflat la o altitudine de 2.145 metri. Bicicleta a fost legată de indicator, iar el a mers să campeze cu cortul în zona lacului Gâlcescu. Salvamontiștii gorjeni au fost anunțați și au pornit în căutarea turistului, existând suspiciunea că acesta s-a rătăcit ori a suferit un accident. Salvatorii au constatat că lucrurile turistului au fost răvășite. Cetățeanul german a fost găsit de salvamontiști, iar acesta a constatat că-i lipsește o sumă de bani din portofel, un Ipad pe care avea hărțile, dar și alte lucruri.

„Cineva a anunțat Poliția din Voineasa, care ne-a sesizat pe noi. Am mers să facem verificări. Am plecat după el pe munte pentru că am crezut că s-a întâmplat ceva. L-am găsit când se întorcea din zona «Căldare“. Acesta plecase în zona lacurilor Gâlcescu și a rămas acolo peste noapte, într-un cort pe care îl avea la dispoziții. A făcut greșeala să își lase bicicleta neasigurată. Cineva care a trecut pe acolo i-a sustras diferite bunuri“, a explicat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului Salvamont Gorj.

Locul unde turistul german și-a lăsat bicicleta se află în apropiere de Transalpina.
Potrivit lui Sabin Cornoiu, hoții i-au furat cetățeanului german pașaportul, o sumă de bani, un iPad pe care avea hărțile pentru GPS. „La fața locului au venit polițiști, care au făcut cercetări“, a mai relatat Sabin Cornoiu.
Germanul jefuit lucrează ca salvamontist.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.