Jandarm gorjean, în misiune în Republica Centrafricana

0
222

Ofițerul jandarm – locotenent colonel Fotescu Gabriel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj participă, începând din luna iunie, la o nouă provocare – o misiune în Republica Centrafricana din Africa, sub egida O.N.U.
„Ofițerul deține experiență în misiuni internaționale, participând în perioada 2015-2017 la misiuni în Republica Mali.
Totodată în anul 2021 a îndeplinit și funcția de comandant al Cursului Superior Internațional care a fost organizat de Jandarmeria Română la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române integrând ofițeri din nouă țări de pe patru continente.
Ofițerul își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Serviciului Ordine și Siguranță Publică – compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, coordonând activitatea de prevenire în zona de responsabilitate a Jandarmeriei Gorj.
Noua misiune denumită MINUSCA (Misiunea Multidimensională Integrată de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) constă într-o operațiune de menținere a păcii.
Misiunea îi va permite ofițerului să pună în practică experiența acumulată în decursul a peste 21 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române și să acumuleze și integreze modul cum se execută misiuni de către reprezentanții altor state O.N.U.“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.