Festival de film într-o comună din Gorj

0
760

 

Un festival de film va avea loc în comuna Runcu. Asociația ,,Be teen” va organiza ,,Rural Film Fest”.

,,Autoritatea publică județeană va asigura cofinanțarea de 10% a proiectului „RURAL FILM FEST”, depus spre finanțare de către Asociația „BE TEEN”, în cadrul apelului de finanțare nerambursabilă pentru proiecte de educație prin cultură derulat prin PNRR, investiția 15 – Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural, Pilonul IV, Componenta C11 – Turism și cultură. Scopul proiectului, conform reprezentanților ONG-ului, este acela de a „facilita accesul la cultură și de a contribui la creșterea educației prin cultură în comunitatea din zona rurală”.

Valoarea totală a proiectului este de 170.020 lei, din care Consiliul Județean Gorj va susține cofinanțarea aferentă de 17.002 lei, ce va fi asigurată din suma de 180.000 de lei, prevăzută în bugetul propriu al județului Gorj, pentru finanțarea activităților de tineret, a structurilor neguvernamentale de/și pentru tineret precum și a unor activități de tineret de interes local, în conformitate cu prevederile Legii nr. 350/2006 – Legea tinerilor.

Contractul privind cofinanțarea proiectului „RURAL FILM FEST” a fost semnat în data de 2.11.2023, de către președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu și președintele Asociației „BE TEEN”, Roxana-Maria Pistol, la sediul instituției.

Consiliul Județean Gorj încurajează toate ONG-urile din județ să acceseze fondurile europene alocate României pentru activitățile derulate de societatea civilă, în scopul dezvoltării și implementării unor proiecte de anvergură.

Autoritatea publică județeană susține parteneriatul între societatea civilă și sectorul public, inclusiv asigurarea cofinanțării proiectelor cu finanțare nerambursabilă. Atragerea de fonduri europene reprezintă o prioritate, contribuind, astfel, la dezvoltarea și promovarea activităților ONG-urilor și, implicit, la dezvoltarea socio-economică a județului”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Gorj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.