Show-ul aerian de la Stănești, în impas din cauza războiului

0
176
Foto: Emanuel Calaio

Gorj Aero Show, evenimentul aerian de la Stănești care a debutat anul trecut, este în impas și există posibilitatea să nu se mai desfășoare în acest an.

„Nu am luat o decizie. În principiu, el trebuie să se desfășoare o dată la doi ani. Acum suntem și într-o perioadă de război și nu mai putem să vedem avioane militare deoarece ne generează alte stări emoționale atunci când auzim avioane militare“, a spus Iulian Popescu, secretar de sta în Ministerul Informatizării, Digitalizării și Inovării, care s-a ocupat anul trecut de organizarea spectacolului aerian prin Fundația Excelsior.

 

Dezamăgit că autoritățile de la Stănești au refuzat o investiție de 20 milioane de Euro

 

Iulian Popescu le-a propus autorităților din Stănești ca pe islazul localității să fie amenajat un aerodrom, dar Consiliul Local nu a fost de acord cu investiția din fonduri europene: „Am avut o soluție de a investi 20 de milioane de euro prin Ministerul Transporturilor pentru a amenaja la Stănești un aerodrom modern, dar, din păcate, am primit foarte multe refuzuri din partea autoritățilo9r locale.

Am pus pe masă un proiect, cu finanțare, cu consultanți și oameni interesați, însă, din păcate este una dintre dezamăgirile mele profunde. Alte județe se asociază și fac astfel de investiții pe banii lor, iar noi refuzăm investițiile din fonduri europene. Încă nu pot să înțeleg și să găsesc o explicație plauzibilă pentru starea de fapt în care ne aflăm“, a spus Iulian Popescu, la o emisiune de la 1 Plus Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.