A căzut de pe sanie și a intrat cu capul într-un stâlp. Accidentul a avut loc la Rânca

0
1506
foto: Salvamont Gorj

Un tânăr de 23 de ani, din localitatea Bâlteni, a fost rănit, sâmbătă, 29 ianuarie, pe pârtia de la Rânca. Acesta a suferit un traumatism cranian major și și-a pierdut cunoștința, după ce a căzut de pe sania pe care se afla și a intrat cu capul într-un stâlp. Accidentul a avut loc pe pârtia de la Rânca.

Salvamontiștii au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor. Victima a fost preluată și transportată de salvamontiști cu ambulanța din dotare. Victima a fost stabilizată și a fost preluată, ulterior, de un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, este nemulțumit de faptul că mașinile de intervenție ale Salvamont nu pot să folosească mijloacele de avertizare vizuală și sonoră pentru a se deplasat mai repede la intervenții: „Pacientului i-a fost acordat primul ajutor medical,  a fost stabilizat și este transportat către spital cu o ambulanta Salvamont,  dar care , din pricina necorelării legislației specifice, nu poate să folosească mijloacele de semnalizare acustice si vizuale din dotare si sa circule în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgenta , cum este acest caz, în care secundele vor face diferența“.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.