Nereguli grave descoperite la Padeș: rezervor de apă construit pe o proprietate privată

0
129
O verificare efectuată de către Corpul de Control al Prefectului  în localitatea Padeș a scos la iveală o serie de nereguli grave.
 „În urma depunerii unor sesizări la Instituţia Prefectului, Corpul de Control s-a deplasat în localitatea Padeş. Au fost constatate deficienţe grave cu privire la serviciul public de alimentare cu apă, care nu este organizat conform legislaţiei, iar populaţia este afectată din cauză că apa nu este furnizată în regim de continuitate. De asemenea, reţeaua de hidranţi stradali este nefuncţională.
Serviciului de alimentare cu apă este asigurat de către un compartiment din cadrul aparatului de specialitate al primarului, fiind încălcată, astfel, legislaţia în vigoare“, a transmis prefectul de Gorj, Corneliu Răducan.
Corpul de Control a mai constatat că forma de gestiune a serviciului de iluminat public nu respectă prevederile legale.

Investiţia, în pericol să fie recepționată

Mai mult decât atât, o investiţie în sistemul de alimentare cu apă este în pericol din cauza faptului că a fost realizată pe un teren proprietate privată. „O altă abatere gravă o reprezintă construirea rezervorului de înmagazinare a apei din satul Văieni pe un teren proprietate privată, deşi în autorizaţia de construcţie care a fost eliberată se menţiona că terenul se află în proprietatea publică a comunei. În plus, Hotărârea Consiliului local al comunei Padeş nr. 16 din 05.03.2020 privind achiziţionarea, cumpărarea unui teren intravilan, în satul Văieni, în vederea construirii unui bazin de înmagazinare apă, nu a fost dusă la îndeplinire până la această dată. Consecinţa este că rezervorul nu va putea fi recepţionat şi inclus în inventarul public al comunei Padeş. Pentru această deficienţă s-a dispus sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii şi au fost dispuse măsuri de remediere a celorlalte nereguli constate“, a mai transmis prefectul judeţului Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.