Performanță! Elevi ai CNGC Motru, noi calificări la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

0
3370

Elevii Colegiului Național „George Cobuc” din municipiul Motru au demonstrat din nou că învață foarte bine și s-au calificat la fazele națioanale ale olimpiadelor școlare! După multă muncă, mai mulți elevi ai CNGC Motru vor reprezenta județul Gorj la fazele naționale ale olimpiadelor la limba engleză, limba franceză, matematică, logică, filosofie etc! Felicitări atât elevilor, cât și profesorilor coordonatori!

Potrivit reprezentanților CNGC Motru, în urma susținerii probei B din cadrul etapei județene a olimpiadei de limba franceză, două dintre cele mai bune eleve ale colegiului s-au calificat la faza națională. Este vorba despre elevele Iuliana Rîbu – clasa a XII-a, Alexandra Elinescu – clasa a X-a, ambele coordonate de prof. Emilia Elinescu. De asemenea, eleva Patricia Raicu a obținut mențiune la această probă, fiind coordonată de prof. Emanuela Crețu. Olimpica Diana Oprea-clasa a VIII-a-va reprezenta Gorjul la faza națională a olimpiadei de limba franceză – nivel gimnazial, clasa a VIII-a. Eleva Cristina Elinescu a obținut locul II, ambele fiind coordonate de prof. Emilia Elinescu. „Subiectele au fost accesibile. M-am calificat la județeană și la limba română. Pe viitor, adică la liceu, cred ca o să merg pe profil uman, la filologie”, a spus olimpica Diana Oprea.

  

Campionii Motrului!

Alte rezultate excelente au obținut și Antonia Mălina Latu – locul I la etapa județeană a olimpiadei de limba franceză, calificare la etapa națională (prof. Emanuela Crețu); Antonia Jianu – locul I la etapa județeană a olimpiadei de limba engleză, calificare la etapa națională (prof.Rodica Tudosie). Elevul olimpic Alexandru Guțoiu s-a calificat la etapa națională a concursului de matematică aplicată Adolf Haimovici. An de an, Alexandru Guțoiu participă la olimpiade și concursuri școlare și câștigă cele mai importante premii. Una dintre performanețele acestui adolescent este câștigarea olimpiadei la lingvistică, materie care nu se predă la clasă și la care copilul se pregătește în particular. Alexandru este unul dintre elevii care fac cinste învățământului din municipiul Motru, alături de colegii săi, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

 

Rezultate bune și la olimpiada disciplinelor socio-umane

Elevi ai CNGC Motru au obținut rezultate deosebite și la etapa județeană a olimpiadei disciplinelor socio-umane:
Petronela Dolea – locul I, calificare la faza națională – filosofie (prof. Constantina Negrea); Eunice Novacovici – locul I, calificare la faza națională – logică și argumentare (prof. Constantina Negrea); Bianca Rotaru – locul II la filosofie (prof. Constantina Negrea); Adelina Titel-Bejenaru – locul III la logică și argumentare (prof. Constantina Negrea); Maria Elena Negrea și Robert Tudosie – mențiune la educație civică (înv. Mirela Gorun). Iată și rezultatele la etapa județeană a OLIMPIADEI DE FIZICĂ – 2018: Premiul I – SPRÂNCENATU BOGDAN, clasa a IX-a – calificare la etapa națională; Premiul III – ULARIU CORINA, clasa a X-a – calificare la etapa națională; Premiul III – VOICU CĂTĂLIN MARIAN, clasa a IX-a; Mențiune: ȚĂPÂRDEA ANDRADA, clasa a X-a; Mențiune: ARJOCA SEBASTIAN, clasa a X- a; Coordonator: prof. Alioanei Carmen; Mențiune: BOBIC ALEXANDRU GABRIEL, clasa a VI-a, Coordonator: prof. Diaconu Angela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.