Concursul „Tineri artiști români în creația contemporană 2021” câștigat de o târgujiancă

0
435

Marele premiu din cadrul concursului „Tineri artiști români în creația contemporană 2021” a fost acordat artistei Andreea Medar, din Târgu Jiu, absolventă a Liceulul de Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“. Andreea realizează obiecte și instalații, sculpturi din materiale neconvenționale, instalații media și video.

Primele manifestării ale înclinaţiei către domeniul artei le-a avut chiar din copilărie. „Pentru mine, încă din copilărie, arta a fost o preocupare firească. Obişnuiam să transpun în desen sau pictură întâmplări cotidiene, ilustram personajele principalele din lecturile parcurse sau modelam  în lut obiecte decorative sau portrete imaginare“, a povestit tânăra artistă.

Locurile în care a s-a născut şi au copilărit şi-au lăsat amprenta asupra concepţiei sale artistice şi chiar au reprezentat surse de inspiraţie. „Oraşul în care m-am născut îmi este foarte drag, evident este un privilegiu pentru locuitorii municipiului să vadă operele lui Brâncuşi zilnic. La fel de important pentru mine este satul în care am copilărit, satul bunicilor mei, Racoţi. Acesta a fost o sursa de inspiraţie pentru mine din copilărie până în prezent“, a mărturisit Andreea pentru adevarul.ro.

Andreea Medar a urmat Liceul de Arte din Târgu Jiu, după care a absolvit Facultatea de Arte din Timişoara, secţia pictura, licenţă si masterat, iar, în prezent,  urmează doctoratul la aceeaşi facultate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.