Directorul Aparegio a fost trimis în judecată pentru delapidare

0
441

 

Traian Pătrășcoiu, directorul societății APAREGIO, operatorul de apă și canalizare din județul Gorj, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu pentru delapidare.

Conform rechizitoriului, acesta a dispus, prin semnarea ordinelor de plată, în mod nelegal, ca din conturile bancare ale societății Aparegio să se efectueze plăți pentru mobilierul și achitarea facturilor la utilități privind locuința din Târgu Jiu în care locuia consilierul său personal, Ion Iliescu, prejudiciul fiind în această situație de peste 18.000 de lei. Apartamentul avea destinația, prin contract, de „birouri“, dar a fost folosită ca locuință de către Ion Iliescu în perioada 2016-2019, după ce societatea a cheltuit 43.000 de lei în vederea modernizării.

„În cursul lunii februarie 2016, prin intermediul inculpatei G.A.C., a determinat-o pe inculpata P.R. să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului în ceea ce privește produsele livrate prin factura în valoare de 6.700 de lei, mai exact în locul produselor «pat, saltea, noptieră și comodă» au fost menționate «dulapuri și casetiere», cunoscând faptul că factura emisă inițial, cu același număr și dată, nu putea fi achitată, deoarece conținutul acesteia era în contradicție cu obiectul contractului încheiat între Edilitara Public S.A. și S.C. Aparegio S.A. Factura în valoare de 6.700 de lei, ce a fost emisă în mod fraudulos în cursul lunii februarie 2016, a fost întocmită nota de intrare și constatare diferențe și a fost achitată prin ordin de plată“, se mai arată în rechizitoriul întocmit de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.