Locuri de muncă oferit gorjenilor în Danemarca și Portugalia la cules de mazăre. Ce salarii sunt oferite

0
865

Gorjenii se pot angaja pe perioadă determinată la cules de mazăre în Portugalia și Danemarca, la cules de mazăre. Locurile de muncă sunt oferit de către Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul EURES.

„AJOFM Gorj anunţă persoanele interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate că în această perioada prin serviciul EURES sunt disponibile 397 locuri de muncă în ţările Spațiului Economic European.

Danemarca oferă 300 locuri de muncă ca şi culegători de mazăre în Danemarca şi la punctul de lucru din Portugalia. Plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă. Un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1500 de euro brut/lună în Portugalia şi 2000-2500 euro brut/lună în Danemarca. Se acorda avans săptămânal. Contractele de muncă sunt pe perioadă sezonieră iar durata lor este martie-mai 2021 pentru Portugalia şi iunie-septembrie 2021 pentru Danemarca“, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Gorj.

Nu se solicită cunoştinţe de limba engleză.

 

Locuri de muncă în Malta, Norvegia și Germania

 

De asemenea, în Malta se oferă pentru cetăţenii români 25 locuri de muncă în meseriile: mecanic naval şi tehnician de proces. Se cere calificare în domeniu şi cunoştinţe de limba engleză. Salariul oferit este de 14 euro brut/oră, în funcție de calificare și experiență profesională. Pentru ocupaţia de tehnician de proces se oferă un salariu între 20.000 euro – 24.000 euro/an.

Norvegia oferă 60 locuri de muncă în meseriile de zidar/faiantar, tinichigiu auto, vopsitor auto, mecanic auto (pentru camioane si autobuze, vehicule usoare sau semiremorca), dezosator, măcelar, dar şi medic generalist/specialist şi dentist.

Salariul variază în funcţie de meseria pentru care se optează, şi este de 20-24 euro brut pe oră.  Pentru medici se oferă un salariu de 57.700-72.100 euro brut/an.

Germania oferă cetățenilor români locuri vacante în domeniile: şofer camion şi operator maşină de îndoit. Pentru meseria de şofer camion se oferă un salariu de 2900 euro brut/lună, pentru operator maşină se oferă 14 euro brut/oră. Persoanele interesate pentru a lucra în Germania trebuie să aibă cunoştinţe de limba germană.

Alin Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.