Veste importantă pentru firmele care au solicitat granturi

0
358

Toate firmele mici şi mijlocii, care au solicitat acordarea de granturi conform măsurii 2 vor beneficia de fonduri. Informația a fost dată de către ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, în briefingul de presă al şedinţei de Guvern.
Ordonanţă de urgenţă prin care este suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul schemei 2 din granturile a fost aprobată miercuri de Guvern.

„Am aprobat modificările la Ordonanţa de Urgenţă 130. Este vorba de ordonanţa privind schemele de ajutor de stat de un miliard de euro pentru IMM-uri: schema 1 – microgranturi de 2.000 de euro, schema 2 – granturi pentru capital de lucru de până la 150.000 de euro şi schema 3 – granturi pentru investiţii de până la 200.000 de euro. Am suplimentat de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro bugetul schemei 2, pentru ca toţi cei care au depus proiecte pe schema 2, toate cele 22.226 de firme, cele care sunt eligibile, să poată fi finanţate”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Pentru schema 1, Guvernul a adăugat pe listă întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale și au fost modificate o serie de condiții pentru companiile înființate în anul 2019.

„Pentru schema 1, am modificat condiţiile de eligibilitate privind cifra de afaceri pentru 2019, care era de 5.000 de euro, am modificat această cifră de afaceri pentru companiile care au fost înfiinţate în cursul anului 2019 pentru care cifra de afaceri va fi calculată ca produs între numărul de luni în care firma a funcţionat şi suma de 415 euro, media lunară a celor 5.000 de euro”, a arătat ministrul.

Aplicațiile vor fi reluate, pentru ca alte companii care îndeplinesc criteriile de eligibilitate să poată depune solicitări

Ministrul Virgil popescu a anunțat că de săptămâna viitoare va fi dat drumul la msăra 3, granturi pentru investiţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.