Ce sume vor fi acordate de Guvern firmelor din domeniul HoReCa

0
36

Guvernul urmează să aprobe vineri, 27 noiembrie, în ședința de guvern proiectul privind acordarea ajutoarelor pentru firmele din domeniul HoReCa afectate de măsurile de limitare a pandemiei de COVID-19.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt: structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism licențiate, care își desfășoară activitatea pe teritoriul României și care primesc ajutor de stat, conform acestei scheme.

Ajutorul se acordă beneficiarilor sub forma unor granturi în vederea acoperirii parțiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj, în cazul agențiilor de turism, rezultată din desfășurarea activităților aferente codurilor CAEN suferită în anul 2020, comparativ cu anul 2019, în cuantum de 20%.
Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordată unui beneficiar prin prezenta schemă este de 800.000 euro/întreprindere. Cifrele utilizate trebuie să fie brute, şi anume înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe
Durata schemei de ajutor de stat este aplicabilă în vederea acoperirii parțiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj, în cazul agențiilor de turism, suferită în anul 2020, comparativ cu anul 2019, schema de ajutor de stat fiind în vigoare de la data adoptării sale până la 30.06.2021, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi realizată în 30 de zile, dar nu mai târziu de 31.12.2021.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.