Petiţie pentru salvarea staţiunii Rânca

0
215

O petiţie a fost lansată în mediul online pentru salvarea zonei montane Rânca. Staţiunea este afectată de pandemia de COVID-19. Astfel, turiştii nu au mai ajuns în zonă, ci doar persoanele care sunt carantinate în hotelurile şi pensiunile care au fost transformate în centre de carantină.

„Având în vedere faptul ca acest superb loc este cea mai mare zona turistica a județului și prin prezenta sutelor de mii de turiști romani și străini oferă:

– sute de locuri de munca,

– surse de venit producătorilor locali,

– venituri substanțiale bugetelor locale și de stat prin plata taxelor și impozitelor,

– dezvoltare prestatorilor de servicii.

Din cauza impactului devastator al pandemie și al crizei economice asupra turismului solicitam autorităților următoarele masuri pentru sprijinirea zonei :

1. Asfaltare străzilor secunde, punerea în funcțiune a canalizării și facilități fiscale agenților economici fără activitate datorita crizei.

2. Pentru atenuarea impactului la nivel local și național ca urmare a mediatizării excesive a zonei Ranca, ca fiind cea mai mare zona de carantina, avem rugămintea, ca în condițiile scăderii semnificative a numărului de persoane carantinate, aceasta locație sa fie folosita doar în lipsa altor alternative.

3. În lipsa unei structuri reprezentative la nivel local, va rugam ca masurile luate pentru redresarea economica a zonei sa fie comunicate public sau pe site-urile instituțiilor publice. În speranța depășirii acestei crize și revenirea la o viata normala este nevoie de sprijinul autorităților și implicarea noastră a tuturor, pentru ca Ranca sa reziste ca și casa a noastră și locul de suflet al sutelor de mii de oameni care au îndrăgit zona“.

Petiţia este adresată principalelor instituţii din judeţul Gorj, precum şi primăriilor Novaci şi Baia de Fier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.