Ionuț Pârvan, studentul la Teologie care excelează în organizarea spectacolelor de muzică populară: „De când mă știu cânt, iar pe scenă mă simt în largul meu!”

0
3292

Este student în primul an la Facultatea de Teologie din Craiova și a descoperit credința în Dumnezeu de mic, cam în aceeași perioadă în care a început să cânte! Ionuț Pârvan este din Bâlta, comuna Runcu și este unul dintre tinerii care pot fi dați ca exemplu generațiilor mai tinere și nu numai. Talentat, modest, ambițios, inteligent, dornic să promoveze tradițiile și obiceiurile din străbuni, Ionuț Pârvan a început să organizeze spectacole de muzică populară pentru consătenii săi acum doi ani și ceva. Iarna aceasta, tânărul student a bifat spectacolul cu numărul 10! Ideea organizării spectacolelor a pornit din dorința sa de a îi aduce un omagiu regretatei Maria Aspostol.

Ionuț Pârvan este un talentat tânăr originar din comuna Runcu. Acolo a învățat să aprecieze adevăratele valori, tradițiile și folclorul gorjenesc; tot acolo, datorită familiei sale, l-a găsit pe Dumnezeu și a realizat că își dorește să devină preot. Nu s-a abătut de la planul său și a absolvit, în vara anului trecut, seminarul teologic din Craiova, devenind student al Facultății de Teologie din capitala Olteniei. De mic mergea la slujbe și cânta la biserică, iar acolo se simțea cel mai bine. La fel ca și atunci, și acum, mirosul tămâiei îl face să se simtă și mai aproape de Dumnezeu. Astfel, credința l-a ajutat să își dezvolte frumos personalitatea, să aibă principii de la care nu se abate și să muncească din greu pentru tot ce a obținut. „Vara trecută au fost foarte multe examene pe care le-am trecut cu bine, cu ajutorul bunului Dumnezeu, iar acum ca student mă simt mult mai liber și îmi organizez timpul așa cum vreau eu. Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale studenției este libertatea! (…) După absolvirea facultății, vreau să termin și cei doi ani de master, iar când Dumnezeu va binevoi, să mă învrednicesc și de sfânta taină a preoției!”, a spus, pentru Revista Viața Gorjului, tânărul student Ionuț Pârvan. Potrivit paginii sale de socializare, tânărul de 19 ani este îndrăgostit de o doljeancă sensibilă și frumoasă, Martha Voicu, care îl susține în tot ceea ce face.

Solist de muzică populară și organizator de spectacole

Ionuț este un talentat cântăreț care iubește muzica populară și pe marii artiști ai județului Gorj. De ani de zile o admiră pe regretata Maria Apostol și anual îi aduce câte un omagiu prin spectacolele pe care le organizează. Din 2016, Ionuț Pârvan a descoperit că se pricepe foarte bine să pună la punct organizarea unor spectacole, la care, de fiecare dată, au venit zeci și zeci de oameni. În vara lui 2016 a organizat primul său spectacol, la Căminul Cultural din satul natal Bâlta, iar iarna aceasta l-a pus la punct pe cel cu numărul 10! Ionuț-organizatorul de spectacole a evoluat mult în această perioadă! O spun cei care au fost prezenți la Căminul Cultural de-a lungul anilor. „De când mă știu cânt, iar pe scenă mă simt în largul meu. Mă bucur nespus de mult că iarna aceasta, mai exact pe 26 decembrie, am finalizat spectacolul cu nr. 10! Și acesta a fost organizat de mine în parteneriat cu mai multe asociații și cu oameni frumoși. Primul spectacol l-am organizat pe data de 12 iulie 2016, la Bâlta în Runcu, în cinstea mult regretatei Maria Apostol, care mi-a fost călăuză spirituală în tot ce am organizat și prezentat până acum. La spectacolul din iarna aceasta am colaborat cu mai multe personalități, precum și cu o persoană importantă din cadrul Ministerului Culturii -domnul Pugna Alexandru! A fost o adevărată onoare această colaborare. Bineînțeles că și Primăria Runcu m-a sprijinit, dar și Asociația Muntele Runcu împreună cu firma Avon”, a povestit studentul la Teologie.

Ionuț și planurile sale pentru anul 2018

De-a lungul celor aproape trei ani de zile de când a început să organizeze aceste spectacole, Ionuț Pârvan și-a făcut nenumărați prieteni, a cunoscut oameni importanți și, așa cum spune el, „a crescut sufletește și profesional”! Nici anul acesta nu va uita de promovarea tradițiilor și obiceiurilor din zona sa natală, așa că acum își pune la punct un plan de „acțiune”. „Anul acesta nu m-am gandit exact ce voi organiza, însă nu mă voi lăsa și voi promova mai departe ceea ce străbunii ne-au lăsat ca moștenire. Eu mă mulțumesc cu experiența pe care am căpătat-o de-a lungul celor 3 ani în care am avut multe evenimente. Am prieteni nenumărați, relații foarte bune cu toți artiștii și numeroși sponsori din Gorj și nu numai și mă simt în largul meu prin tot ceea ce fac. Bineînțeles că succesul meu nu m-a făcut să uit de unde am plecat și nu am lăsat ca mândria să întreacă omenia. Nu caut să mă ridic eu prin ceea ce fac, ci să dau dovadă că și tinerii din ziua de astăzi păstrează ceea ce au învățat de la străbunii lor! Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și se știu ei… iar celor care încearcă să-mi pună piedici le spun să încerce cât or vrea, pentru că nu mă afectează!”, a afirmat Ionuț Pârvan.

 

Mihaela Floroiu Țicleanu (autor articol)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.