Despre „ucigaşii patrimoniului Brâncuşi”, de la Târgu Jiu! Vezi cine îi face pe Călinoiu și Cârciumaru „muncitori necalificați”

0
1074

Poetul Laurian Stănchescu, inițiatorul demersurilor de repatriere a rămășițelor lui Constantin Brâncuși este dezamăgit, din nou, de lipsa de implicare a autorităților de la Târgu-Jiu, legat de geniul sculpturii moderne.

Comisia UNESCO a respins definitiv, anul trecut, înscrierea Ansamblului Monumental din Târgu Jiu în sfera de protejare şi promovare universală. Această crimă culturală a fost înfăptuită de plutonul de execuţie “Guvernul Ponta”, comandat de doi jefuitori şi gropari ai culturii gorjene, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, este de părere poetul Laurian Stănchescu. „Aceşti muncitori necalificaţi în spiritualitatea lui Brâncuşi, fantome sumbre ale comunismului l-au condamnat pe Titanul din Hobiţa la absenţă de pe toate hărţile culturale UNESCO. Opera de la Târgu Jiu a “Părintelui Sculpturii Moderne” defineşte universalitatea românească în toată plenitudinea ei, dar pentru Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, satrapii judeţului Gorj, înseamnă o grămadă de pietre anonime răsturnate cu roaba pe malul Jiului. Cer trimiterea în judecată a Guvernului Ponta şi a celor doi analfabeţi ai culturii române, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru, condamnarea lor pentru ofensă şi neglijenţă aduse Patrimoniului Brâncuşi de la Târgu Jiu şi instituirea unei Comisii Naţionale pentru anchetarea şi luarea unei decizii privind soarta Operei lui Brâncuşi”, a spus Laurian Stănchescu, scriitor şi jurnalist român.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.