Bani de salarii pentru anagajații de la UM Sadu

0
494

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a promovat o Hotărâre de Guvern, care a fost aprobată de Executivul, prin care se asigură sumele necesare în cuantum de 54 de milioane de lei pentru plățile salariale pentru un număr mediu maxim de personal de 1.081 de salariați din cadrul industriei naționale de apărare, printre care se numără și cei de la Uzina Mecanică Sadu.

“Am promovat Hotărârea de Guvern referitoare la fondurile necesare asigurării nucleului din industria de apărare pentru anul 2020, așa cum am promis că voi face în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut cu sindicatele din industria națională de apărare. Obiectivul meu și al întregului Guvern, este să generăm suficientă activitate pentru companiile din industria de apărare, pentru ca acestea să nu mai depindă într-o măsură atât de mare de nucleu. Pentru asta lucrăm îndeaproape cu Ministerul Apărării Naționale pentru a avea, pentru prima dată, o colaborare reală între beneficiarii produselor industriei naționale de apărare și companiile care realizează produsele respective. Vom efectua și reorganizarea ROMARM, pentru ca acest holding să poată să funcționeze eficient. Ne vom concentra pe activitatea de marketing și vânzări în cadrul ROMARM, pentru că România are o tradiție în industria mondială de apărare, are piețe în care are parte de recunoaștere și încredere și trebuie să recuperăm cota de piață pe care am pierdut-o în ultimii 30 de ani, ca să putem avea comenzi prin care să încărcăm cu activitate angajații din această ramură industrială”, a declarat Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Hotărârea de Guvern adoptată astăzi, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, permite plata salariilor a aproximativ 1.100 de angajați ai operatorilor economici din industria națională de apărare pentru acele perioade în care nu există comenzi sau contracte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.