Dragoș Bogdan, „micul geniu al creionului”, autor a două cărți!

0
2411

Desenele în creion ale lui Dragoș Constantin Bogdan, elevul talentat de 7 ani din Târgu-Jiu, care va trece abia în toamnă în clasa I-a, au uimit de fiecare dată când micuțului i-au fost organizate expoziții. Anul trecut, Dragoș Bogdan a scos prima sa carte, grație reprezentanților CJCPCT Gorj, iar la începutul acestei săptămâni, copilul și-a văzut și cel de al doilea volum editat!

Dragoș este fiul unor profesori, fiind singurul talentat la desen din familia sa. Micul geniu de 7 ani care a uimit lumea artistică prin talentul său nativ. Copilul nu a urmat nicio școală de specialitate ori cursuri pregătitoare în domeniul desenului. Cu toate acestea, lucrările lui în creion sunt deosebite, fiind lăudate de Ion Cepoi, directorul CJCPCT Gorj, care i-a urat acestuia să facă din desen o profesie, asta în timp ce pictorul Florin Hutium l-a numit, la una dintre expozițiile micuțului,  „Maestre” și i-a spus că depășește chiar talentul unor artiști, membri în UAP Gorj. Anul trecut i-a fost editată și prima carte care a cuprins desenele sale în creion. De editarea ei s-au ocupat reprezentanții CJCPCT Gorj. Luni, 8 ianuarie, părinții lui Dragoș au ridicat de la tipografie și cel de al doilea volum semnat de micuțul geniu al creionului, ei fiind cei care au suportat toate costurile. „Această carte cuprinde portrete în creion și acuarelă adunate de la vârsta de 6 ani și până în prezent. Cartea are aproximativ 100 de pagini. Prima carte cuprinde portretele poeților veniți în Târgu-Jiu în vară. A avut și expoziție Dragoș cu aceste desene. (…) Dragoș a pictat și o icoană cu Maica Domnului de curând. De Bobotează am mers la biserică, Dragoș a luat această pictură cu Fecioara Maria și a sfințit-o. A așezat-o pe perete și vrea să se roage la ea”, a spus, pentru Viața Gorjului, Maria Bujor, mama copilului.

Desenele în creion ale lui Dragoș Constantin Bogdan, micuţul grafician de 7 ani din Târgu-Jiu au fost expuse, pentru prima dată la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj în luna iulie a anului 2017, artistul fotograf Teodor Dădălău fiind cel care a descoperit talentul lui Dragoş. Următoarea expoziție a avut loc în toamna anului trecut (septembrie 2017).

Dragoș Bogdan are 7 ani și este elev la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu-Jiu. A început să deseneze de la vârsta de șase ani și neavând nicio oră de pregătre la activ! Talentul său nativ i-a uimit pe artiștii acre ia-u admirat desenele și care l-au lăudat și încurajat să nu se abată de la drumul său! Pentru expoziția de marți, Dragoș a povestit că a desenat vreme de o lună de zile. A realizat în creion portretele celor 41 de poeți prezenți la festivalul de la Craiova. „A fost greu, dar am reușit. A fost greu de făcut și am desenat după fotografiile poeților. Mai desenez natură statică, dar în principal îmi place să desenez portrete! Vreau ca pe viitor să devin din ce în ce mai bun”, a spus micul geniul al creionului, așa cum a fost supranumit Dragoș Bogdan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.