Gest nobil al corului preoțesc „Nicofonis” din municipiul Târgu Jiu

0
484

O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat marți seara la Casa Armatei din municipiul Târgu-Jiu.  Manifestare este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Corul “Clopoțelul” al Liceului de Arte Constantin Brăiloiu a câștigat premiul I la secțiunea Coruri pe voci egale.

Corul “Prichindelul” al Liceului de Arte Constantin Brăiloiu a câștigat premiul II la secțiunea Coruri pe voci egale.

Corala preoțească “Nicofonis” din municipiul Târgu Jiu a câștigat premiul I la secțiunea Coruri mixte mari și de cameră- cor  bărbătesc pentru interpretare și ținută scenic.

Corul “Gorjencele” al Liceului de Arte Constantin Brăiloiu a câștigat premiul I la secțiunea Grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale.

Premiul a fost donat

Membrii Coralei preoțești „Nicofonis” din municipiul Târgu Jiu au anunțat că suma de bani câștigată o donează pentru colegul lor, preotul Cătălin Florin Safciu. Băiețelul lui în vârstă de 8 luni a fost diagnosticat în urmă cu două luni cu amiotrofie spinală tipul 1. Matei Mihai Safciu este internat în acest moment la Spitalul Grigore Alexandrescu din București și nu poate respira singur. Costul aparaturii de care are nevoie micuțul atunci când va veni acasă se ridică la aproape 25.000 de euro. Tatăl lui Mihai este preot la Catedrala din Craiova și angajat la Filarmonica din Craiova. Orice ajutor este binevenit pentru Mihai, care este și singurul copil al familiei Safciu.

Gestul preoților care cântă nu se oprește aici. Ei vor avea un spectacol pe 18 decembrie 2018 începând cu ora 18.00 la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu din municipiul Târgu Jiu și două spectacole caritabile în Craiova pe 14 și 16 decembrie 2018. Fondurile strânse în urma acestor evenimente vor fi donate familiei Safciu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.