Directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, prins cu mită

Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, este acuzat de luare de mită de către procurorii anticorupție. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

Dan Tănăsesc a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.000 de lei
„La data de 13 decembrie 2018, inculpatul Tănăsescu Dan, în calitate de director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la o persoană suma de 2.000 de lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat în scopul realizării demersurilor necesare obţinerii, de către acea persoană, a subvenţiei pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate. (…) Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului Tănăsescu Dan i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală“, se arată într-un comunicat al DNA.
Potrivit DNA, Dan Tănăsescu va depune o cauţiune în valoare de 50.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiaşi unităţi de Parchet.

Leave a Comment

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.