Olimpica Teodora Grecu a ales cariera militară și studiază la Alba-Iulia: „Am învățat să fiu independentă, să mă descurc de una singură”

0
4493

Tânăra Teodora Grecu studiază la Colegiul Național Militar din Alba-Iulia, urmând ca la vară să susțină admiterea la Academia Militară. A ales cariera militară, fiind convinsă că acest domeniu i se potrivește ca o mănuță, iar anii petrecuți la Alba-Iulia, au arătat acest fapt. Mereu a avut rezultate școlare foarte bune și medii foarte mari, fiind o elevă responsabilă și foarte ambițioasă. Teodora Grecu este o gorjeancă din Văgiulești care a muncit mereu pentru rezultatele pe care le-a obținut: „Admiterea la acest colegiu este grea și treci prin mai multe etape. Concuram cu 170 de fete pentru 20 de locuri! Am intrat a patra! Am luat media 10 la admitere, iar media generală a fost 9,92”, a spus, pentru Revista Viața Gorjului, eleva Teodora Grecu de la Colegiul Militar din Alba Iulia.

 

Teodora Grecu are 18 ani și este originară din satul Covrigi al comunei Văgiulești. A absolvit Școala Gimnazială din comună cu media generală 9,96, obținând un punctaj asemănător și la Evaluarea Națională. Acum este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba-Iulia. Aici studiază la profilul matematică-informatică. „Am ales această cale pentru că am fost impresionată de acest domeniu încă de când cei de la Centrul Militar Gorj au venit să prezinte ofeta colegiilor militare din țară. Am pus în balanță ce înseamnă cariera de militar și am zis că voi susține admiterea. Admiterea la acest colegiu este grea și treci prin mai multe etape. Sunt probe sportive, medicale, psihologice care îți pun la încercare inteligența și personalitatea. După fiecare etapă, mă ambiționam și mai mult. Concuram cu 170 de fete pentru 20 de locuri! Am intrat a patra! Am luat media 10 la admitere, iar media generală a fost 9,92”, a spus, pentru Revista Viața Gorjului, eleva Teodora Grecu de la Colegiul Militar din Alba Iulia.

Ani în care a învățat să se descurce singură

Dornică să reușească, Teodora a învățat mereu foarte bine, căci și-a spus că asta trebuie să facă un elev: să învețe  pentru ca viitorul să îi fie cât mai luminos. Provine dintr-o familie simplă, dar care mereu a învățat-o că în viață trebuie să fii om bun, cinstit și muncitor. „Nu regret că am ales acest drum. Am învățat să fiu independentă, să am grijă de mine, să mă descurc de una singură, căci m-am despărțit foarte devreme de părinți”, a declarat Teodora. Nu au fost ușori anii petrecuți la Alba-Iulia, dar Teodora nu ar schimba nimic din alegerile sale.  S-a descurcat, iar toate experiențele trăite au contribuit la formarea caracterului său puternic. A devenit mai hotărâtă să reușească în viață. A învățat singură să facă diferența între rău și bine, să analizeze oamenii și să decidă pe care îi vrea aproape, să facă față oricărei situații. „Circumstanțele mi-au impus acest lucru. Cunoscând copii de vârsta mea din diferite părți ale țării, am avut ocazia să împărtășim idei, principii, să învățăm unii de la alții. (…) Aici, la Colegiul Militar din Alba-Iulia, ziua începe la ora 6,00 cu o înviorare și apoi alergare de 3 km. Am fost prima de fiecare dată am obținut și calificări la olimpiadele naționale de fizică și științele pământului. Au fost cei mai frumoși ani de până acum. Voi continua studiile la Academia Militară”, a afirmat Teodora Grecu din Văgiulești.

Pictura, una din pasiunile la care nu va renunța 

Pasionată de artă, Teodora desenează din copilărie. A câștigat și câteva premii de-a lungul anilor și spune că nu va renunța la artă vreodată. „Am viziune și simț estetic; pasiunea pentru pictură am descoperit-o în școala primară. Nu am făcut cursuri în acest domeniu, dar aș vrea. Am participat la competiții artistice, am câștigat și premii. La liceu am participat la cercurile de pictură pentru a nu pierde deprinderile. Sunt pasionată și de make-up; iar pe viitor aș vrea să mă ocup mai mult de partea artistică”, a spus Teodora Grecu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.