Investiții de peste un milion de euro în comuna Cîlnic! Va fi înființat un cabinet stomatologic și o grădiniță cu program prelungit

0
1319

Anul acesta, la Cîlnic vor demara investiții de peste un milion de euro, bani primiți de administrația publică locală prin programul PNDL 2. Este vorba despre cinci proiecte: Reabilitare alimentare cu apă –valoare pese 578 mii lei. Grădiniță cu program prelungit în sat Cîlnic-valoare peste 1,7 milioane lei; Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială din sat Cîlnic-valoarea proiectului peste 294 mii lei; Reabilitare, modernizare și dotare Școala Primară Cîlnic-valoare 380 mii lei și înființare dispensar medical uman cu centru de permanență în comuna Cîlnic-valoarea proiectului fiind de peste 2 milioane lei. 

Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, a semnat cele cinci proiecte pe PNDL2, urmând ca anul acesta în comuna pe care o conduce să se desfășoare investiții  de peste un milion de euro. Un proiect foarte importat este dispensarul medical cu centru de permanenţă, care va avea şi cabinet stomatologic. Un alt proiect realizat pe PNDL2 este grădiniţa cu program prelungit, pentru care a fost semnat contractul de finanţare de 1,7 milioane de lei. „Toate sunt investiții foarte importante. Vom avea  prima grădiniţă cu program prelungit din localitate, vor fi două grupe de copii. Grădiniţa va avea dormitor, sală de mese, totul la standarde ridicate (…) Avem un centru de permanenţă care funcţionează de trei ani. Sunt patru medici care fac gărzi 24 de ore din 24, cu patru asistenţi medicali, plus medicul de familie. Condiţiile şi dotările vor fi mult mai bune după mutarea în noul centru, care va fi construit lângă baza sportivă. Noutatea va fi şi cabinetul stomatologic, foarte necesar oamenilor din comunitatea noastră”, a spus primarul din Cîlnic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.