Sărbători mai frumoase pentru zeci de copii și două familii necăjite

0
1479


20 de copii cu probleme de sănătate și două familii din municipiul Târgu Jiu vor avea parte de sărbători mai frumoase mulțumită unei acțiuni umanitare care a fost organizată vineri, 22 decembrie, de Agenția imobiliară Oryon și Exflor.

Fiecare copil de la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu a primit câte un pachet cu dulciuri, sucuri, fructe și alte produse specifice sărbătorilor de iarnă. Este vorba de 20 de copii care nu au putut merge de sărbători la familiile lor. „În prezent mai avem 20 de beneficiari, restul fiind în familii. Vor petrece sărbătorile în cadrul Complexului, pentru că nu au posibilitatea să meargă în familie din cauza condițiile de acasă, iar alții nu au părinți“, a spus Sorin Torop, reprezentantul Complexului de Servicii.

Își crește singură fiica imobilizată la pat

Reprezentanții Oryon și Exflor au mers, apoi Maria Ghenea, 50 de ani, o femeie care își crește singură fiica de 17 ani, care este paralizată și are grave probleme psihice. Cele două trăiesc într-o locuință socială pusă la dispoziție de Primăria Târgu Jiu în zona Iezureni. „Așa s-a născut. Singură mă ocup de îngrijirea ei. Sunt angajată ca însoțitor. Este foarte greu. Trăim din salariul meu de însoțitor“, ne povestește Maria Ghenea.

Scaunul cu rotile este aproape inutilizabil

Locuința în care trăiesc nu are o rampă, iar femeia ne spune că scaunul cu rotile cu care este deplasată fiica sa este aproape distrus: „Locuim într-o locuință socială. Nu avem o rampă și este foarte greu. Căruciorul este distrus și de-abia mai merge. Soțul a plecat când a văzut că fata este bolnavă. Nici măcar nu a recunoscut-o. Sunt singură de șapte ani“.
O altă familie care a fost ajutată cu de sărbători trăiește într-o locuință socială de pe strada Narciselor. Familia are trei copii tripleți, unul dintre ei fiind grav bolnav, fiind imobilizat la pat.

„Am oferit pachete cu dulciuri, sucuri și produse specifice, iar, în plus, familiile pe care le-am sprijit au primit ulei, fidea, zahăr, făină, detergent, cartofi și alte produse alimentare. Acțiunile de acest fel vor continua și în anii următori“, a spus Ionuț Giubalcă, de la Agenția Oryon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.