Fostul administrator public al orașului Rovinari, acuzat că a dat o „țeapă“ orașului Tismana de trei miliarde de lei

0
1410

Trei crescători de animale au dat „țepe“ de miliarde de lei Primăriei Tismana. Printre ei se află și fostul administrator public al Primăriei Rovinari, Constantin Podaru, care este în prezent om de afaceri,  dar și Dumitru Andreșoi, cunoscut ca cel mai mare cioban din România.

Cei trei au concesionat suprafețe întinse de gol alpin, dar au „uitat“ să mai achite taxa. Potrivit conducerii Primăriei Tismana, Dumitru Andreșoi are de achitat o datorie de peste 4,1 miliarde de lei vechi, ca urmare a unei sentințe judecătorești definitive. Ionelia Bălușe are de plătit o sumă de 275 de milioane de lei. „Este curios că instanța de judecată nu a mai pus penalități“, a spus primarul orașului Tismana, Marian Slivilescu.

Primăria Tismana l-a acționat pe Constantin Podaru pentru recuperarea unei datorii de aproape trei miliarde de lei vechi. „Am câștigat la prima instanță, dar a făcut recurs și procesul este la Curtea de Apel Craiova“, a spus primarul Marian Slivilescu. Constantin Podaru este urmărit penal într-un dosar privind infracțiunile de luare și dare de mită, alături de mai mulți foști și actuali primari gorjeni.

Nu au plătit taxa de concesiune timp doi ani

Suprafața concesionată de trei crescători s-a întins pe o suprafață de 800 de hectare de gol alpin. „Au avut încheiate contracte de concesiune în urma unor licitații și nu s-au mai achitat de obligațiile de plată. Suma este foarte importantă pentru localitate, dar va fi destul de greu pentru noi să recuperăm banii. Am trimis înștiințări la toate instituțiile pentru a recupera datoriile. Suntem obligați de lege să apelăm la toate formele pentru recuperarea banilor. Contractele de concesiune respective nu s-au derulat pe perioada mandatului meu. Cei trei nu au plătit nimic timp de doi ani de zile“, a mai precizat edilul șef al localității Tismana.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.