Clinică veterinară mobilă, inaugurată la Târgu Jiu. Este singura din România !

0
916

Asociația Pro Animals din Târgu-Jiu demarează, la jumătatea acestei luni, un program de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor din Gorj, prin intermediul singurei Clinici Veterinare Mobile existente în județ, care a fost achiziționată de către în luna mai 2016, cu ajutorul organizației Pro Animals Finlanda.
Inaugurarea Clinicii Mobile va avea loc pe data de 14 iulie 2016, iar în perioada 15-20 iulie aceasta se va afla în câteva mini-campanii în mai multe localități din județul Gorj. Este singura Clinică Mobilă din țară, deținută de către un ONG de profil, dotată la standarde europene, cu echipament necesar intervențiilor chirurgicale.
„Scopul principal al programului desfășurat de Clinica Veterinară Mobilă este controlul reproducției și reducerea, în timp, a numărului animalelor fără stăpân, prin derularea unor Campanii de Sterilizări Gratuite a câinilor și pisicilor, în colaborare atât cu Primăriile din județul Gorj, cât și cu persoane private, ONG-uri și instituții. Programul este unul de stopare a fenomenului, de prevenție pe termen lung, de îmbunătățire a calității vieții animalelor și de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor“, a spus Carmena Șerbănoiu, președintele Asociației Pro Animals.

 

Clinica se poate deplasa în tot județul

Clinica Veterinară Mobilă se va deplasa oriunde în județ, acolo unde există cereri. „Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susținerea organizațiilor partenere din Finlanda și Germania. Trebuie menționat faptul că principala sursă a animalelor aflate pe străzi o reprezintă câinii și pisicile cu deținător care, din considerente financiare și din lipsă de responsabilitate, nu le sterilizează/castrează și preferă să recurgă la abandonul acestora“, a mai precizat Carmena Șerbănoiu.

Prin intermediul Clinicii Veterinare Mobile se va acorda și asistență medical- veterinară gratuită câinilor și pisicilor fără stăpân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.