Pandurii s-a despărțit de zece jucători

0
794

Pandurii Târgu Jiu s-a despărţit în această vară de zece dintre jucătorii care au evoluat în sezonul 2015 – 2016 aflați la final de contract sau erau împrutați, precum şi cei la care nu s-a activat opţiunea de prelungire din partea clubului. Este vorba de Wellington, Mingote, Ropotan, Răduţ, Ciucur, Vasco Fernandes, Erico da Silva, Antal, Nicoară şi Săpunaru. Lukas Droppa a absentat nemotivat la reunirea lotului după vacanţa de vară şi nu s-a prezentat nici în cantonamentul echipei de la Maribor.

Preşedintele Narcis Răducan a precizat că majoritatea celor plecaţi sunt jucători de bază dar care pot fi înlocuiţi: „Este normal ca 2-3 jucători să plece în fiecare an de la o echipă. De la noi însă opt-nouă jucători de bază au plecat deja din lot sau vor pleca. Mă refer la cei care jucau titulari şi din diverse motive au plecat. Pe Săpunaru este foarte greu să îl convingem să rămână la noi pentru că a ajuns la cota de la care a venit şi în România la ora asta e o mare provocare şi pentru Astra ca echipă campioană să îl convingă să îi ajute în Liga Campionilor, cu atât mai greu e pentru noi să îl convingem. Dar aşa cum i-am convins vara trecută pe Hora, Săpunaru sau Ropotan să vină la Pandurii eu sper să fim capabili să facem acelaşi lucru şi să fim la fel de inspiraţi. Pentru că am făcut 14 transferuri vara trecută şi totul a fost bine”.
Ce se întâmplă cu Hora
În ceea ce priveşte eventuala plecare a golgheterului Ioan Hora, preşedintele clubului a precizat că ar fi o pierdere planificată: „Avem oferte concrete pentru Hora dar încă nu am ajuns la un numitor comun. Dar este vorba de bani în această perioadă. Sunt discuţii avansate cu trei echipe, ne-a contactat pentru el şi o echipă din Germania, din liga a doua. Dar concret nu a pus încă nimeni totul pe hârtie şi asta ne dă emoţii. Avem mare nevoie de bani până vin drepturile TV, iar plecarea lui Hora era programată”.
Lotul echipei Pandurii aflat în cantonamentul de la Maribor numără 28 de jucători, zece dintre aceştia fiind tineri de la echipa a doua şi doi fiind nou veniţi sau reveniţi în lot, ceilalţi 16 fotbalişti fiind din lotul care a evoluat şi sezonul trecut pentru Pandurii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.