Bani pentru agricultorii care dețin culturi destinate industrializării

0
888

Agricultorii vor primi un sprijin financiar în valoare de 110,5 milioane de euro pentru anul de plată 2015. Guvernul a aprobat astăzi o Hotărâre prin care a stabilit, pentru anul de plată precedent, schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal și plafonul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal la 4,318 milioane de euro.

Schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal se acordă agricultorilor din sectorul vegetal pentru culturi de soia, lucernă, mazăre boabe pentru industrializare, fasole boabe pentru industrializare, cânepă pentru ulei și fibre, orez, sămânță de cartof, hamei, sfeclă de zahăr, tomate și castraveți pentru industrializare, cultivate în câmp, tomate, castraveți, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare, cultivate în sere și solare, prune, mere, cireșe, vișine, caise, zarzăre pentru industrializare, cartof timpuriu pentru industrializare.
Ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal se acordă fermierilor pentru culturile: in pentru fibră și cânepă pentru fibră, tutun, hamei și sfeclă de zahăr.
Plățile acordate fermierilor se vor face în lei, la cursul de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2015.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.