VIDEO Cum a fost ucis Salitas Blăniță de Sandokan. Crima petrecută în urmă cu 25 de ani care a îngrozit orașul

1
8003
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Crima a avut loc în anul 1990 chiar în centrul municipiului Târgu Jiu, în zona Hotelului Gorj, unde își făceau veacul toți interlopii. Salitas Blăniţă era un bărbat foarte dur, un rebel. Acesta a participat chiar și la evenimentele din decembrie 1989. Salitas Blăniţă a păzit Inspectoratul de Miliţie Târgu-Jiu, împreună cu profesorul Gheorghe Caralicea şi cu miliţianul Valentin Mogoe (n.r. – fostul director de la Medservmin și ex președinte la Partidul Conservator) au reuşit să stăvilească puhoiul de olteni veniţi să ia arme de la Inspectorat şi să-i elibereze pe deţinuţii de drept comun. Acesta aspect a avut un rol destul de important în desfășurarea pașnică a evenimentelor din Târgu Jiu.
Salitas Blăniţă a ieșit învingător din multe scandaluri, iar faima și puterea lui au crescut. Aceasta s-a declarat un dușman înverșunat al romilor care locuiau în cartierul Obreja, cărora le-a dat interdicție de a mai trece de zona Castelului de Apă. Pe cine prindea în altă parte a orașului era aspru pedepsit. Romii au vrut să se răzbune pe el, astfel că ar fi fost desemnat Marinică Sandokan să ducă la îndeplinire planul. Aceștia s-au întâlnit în zona Hotelului Gorj. Marinică a scos un cuțit și a reușit să-și înjunghie adversarul de mai multe ori, unele lovituri fiind aplicate în inimă. Salitas a murit după puțin timp. Marinică a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

În urmă cu mai mulți ani, fiica acestuia a fost ucisă. Femeia a fost înjunghiată cu șapte lovituri de cuțit în fața porții sale de către fostul concubin. Victima a decedat, ulterior, în spital, iar familia ei a promis răzbunare.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.