Talentata actriță Crina Lință, „ambasador al Gorjului”, revine acasă! Când o puteți vedea pe scenă

0
1452
???????????

Crina Lință este actriță, producător și manager al unui Teatru de succes din București-Teatrul Arte dell’Anima și al Asociației cu același nume. A debutat în teatrul profesionist în anul 2017 cu spectacolul „Lettice și Leușteanul”, regia Geanina Hergheligiu, în care joacă alături de Ioana Pavelescu și Silviu Biriș. Aceasta este piesa în care gorjenii săi o vor putea vedea jucând pe scena Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu-Jiu, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Astfel, pe 21 mai, de la orele 20:00, sunteți așteptați la spectacolul „Lettice și Leușteanul” de Peter Shaffer, traducere Crina Lință, regia Geanina Hergheligiu. Distribuția este formată din actorii: Crina Lință, Ioana Pavelescu și Silviu Biriș. 

Actrița Crina Lință este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București și revine acasă, la Târgu Jiu, de data aceasta, pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Este președintele Asociației Arte dell’Anima din București din anul 2015, respectiv al Teatrului Arte dell’Anima. Tot în anul 2017, își face debutul și în teatrul radiofonic, cu spectacolul „Surpriza dragostei” de Marivaux, traducere și adaptare radiofonică Pușa Roth, regia artistică Vasile Manta, în care are rolul principal: Contesa.

„Lettice și Leușteanul” în regia Geaninei Hergheligiu este o savuroasă comedie satirică, scrisă în 1987, special pentru actrița Maggie Smith și spune, într-un stil plin de umor fin și nuanțat, British, povestea întâlnirii dintre Lettice Douffet (o femeie pasionată de istorie, teatru și bucătărie elisabetană), ghid turistic la Conacul Fustian, conac bântuit (în opinia ei) și Charlotte (Lotte) Schoen, aparent rigidul reprezentant al Consiliului Conservării și Protejării Obiectivelor Istorice ale Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ca în fiecare loc de muncă, Lettice decide să urmeze „regula celor trei Δ, regulă moștenită de la mama ei, imaginând fapte grandioase petrecute pe Marea Scară a Conacului. Lotte o concediază, dar are revelația întâlnirii unui om „spectaculos”, pe care, săptămâni mai târziu, simte nevoia sa îl caute. Lotte îi va împărtăși acesteia faptul că a moștenit de la tatăl ei (proprietarul Editurii Perseus), „ochii” pentru frumos, pentru construcțiile cu arhitectură splendidă, care dau identitate. Cele două petrec tot mai mult timp împreună, reînviind scene din istorie și, inevitabil, se produce un accident, care conduce la un proces public. Cel mai intrigat de toate întâmplările ciudate care declanșează accidentul este avocatul Bardolph, un profesionist prins fără voia sa în mrejele imaginației actriței Lettice Douffet.

Dragi gorjeni, sunteți așteptați să aflați ce au în comun Lettice Douffet, Charlotte Schoen și Maria Stuart, regina Scoției la Târgu Jiu, în data de 21 mai, orele 20:00 pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, în cadrul Festivalului Național de Teatru „Elvira Godeanu”!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.