De ce „Viața Gorjului“

4
1307

„Viața Gorjului“ este un proiect media, prin care am dorit să demonstrez că informațiile pot fi prezentate și furnizate într-un concept interesant, aflat într-o permanentă dezvoltare, realizat cu resurse minime și fără a fi viciate de interesele patronilor de presă, care uită menirea jurnalistului, pentru a face loc propriilor interese. Presa online a explodat în ultimul timp, pentru că presupune costuri foarte reduse, iar impactul este foarte mare, deoarece accesul la internet nu mai constituie o problemă și chiar și persoanele care își cresc nepoții sunt captivați de acest fenomen și accesează cu lejeritate pagini web sau rețele de socializare. Din păcate, consumatorul este sufocat și de informații de care nu are nevoie, alarmiste, șocante sau care urmăresc scopuri ascunse.
Informațiile care vor fi prezentate pe acest site au la bază o experiența de 18 ani în mass-media, în diferite domenii, o capacitate de decelare a esențialului de „balast“ și lipsa de obstacole de altă natură decât cele profesionale în a prezenta știri care deranjează.
O idee la care se gândesc mulți este că de ce tocmai acum, de ce în anul 2016, de ce cu puțin timp înainte de alegeri? Simplu, pentru că acum am avut această idee, care mi-a fost sugerată de un coleg cu care am colaborat la realizarea primelor mele emisiuni de televiziune realizate la postul Alpha TV Târgu Jiu și care are o contribuție importantă la conceperea site-ului. Și ca să fie înlăturată orice suspiciune, publicația online viațagorjului.ro nu va conține în anul 2016 reclame sau bannere despre candidații la alegerile locale și parlamentare, dar nici articole favorabile despre cei implicați în această luptă.
„Viața Gorjului“ mai este și o dovadă că spiritul de colegialitate și solidaritate nu a dispărut, pentru că alături de mine au fost mai mulți colegi care și-au adus contribuția la conceperea acestui proiect.
Data oficială a lansării a publicației online «viatagorjului.ro» este 15 ianuarie, zi care coincide cu sărbătoarea națională a nașterii lui Mihai Eminescu, care, pe lângă opera literară lăsată umanității, a fost și un gazetar incisiv, care, prin scrierile sale, a determinat anumite schimbări la nivelul societății.

• Alin Petre Ion, jurnalist

4 COMENTARII

  1. De fiecare dată când încerci să creezi ceva nou, de fiecare dată când perseverența depășește micile obstacole, de fiecare dată când acționezi, faci încă un pas pe scara dezvoltării personale. Pentru că a crea și a comunica online pe propriul tău website nu înseamnă neapărat o uimitoare revoluție, dar cu certitudine o extraordinară evoluție. Mult succes și provocări captivante, Alin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.